Τρεις βιβλιοπόλεις στον κόσμο για ονειρεμένα ταξίδια. Μέρος πρώτο

Πόλεις και χωριά παγκοσμίως, στα οποία υπάρχουν πολλά βιβλία και παλιά βιβλιοπωλεία, είναι ένας ξεχωριστός προορισμός βιβλιόφιλων επισκεπτών και όχι μόνο. Φεστιβάλ βιβλίων και πανέμορφα βιβλιοκαφέ! Στο πρώτο μέρος των άρθρων που θα τους αφιερώσουμε, επιλέξαμε 3 από αυτά που μας ταξίδεψαν στους φιλόξενους χώρους τους εξωτερικούς και εσωτερικούς τους!

 

Bécherel, Γαλλία

Τριανταπέντε χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Ρεν με πλησιέστερο αεροδρόμιο το Rennes–Saint-Jacques. Μια μεσαιωνική πανέμορφη περιοχή (Ille-et-Vilaine) με επτακόσιους κατοίκους και δεκαπέντε βιβλιοπωλεία! Το ανακαινισμένο μεσαιωνικό αυτό φρούριο έχει μετατραπεί από το 1989 ως μια Πόλη του Βιβλίου, όπου διοργανώνονται εκδηλώσεις και παζάρι βιβλίων.

 

 

 

Hay-on-Wye, Ουαλία

Τρεις ώρες από το Λονδίνο και με πλησιέστερο αεροδρόμιο το Bristol, η γραφική αυτή πόλη θεωρείται από τις παλαιότερες βιβλιοπόλεις. Με χίλιους εξακόσιους κατοίκους σήμερα, από το 1961 έχει πάρει τον τίτλο μιας βιβλιοπόλης. Είναι πολύ ενδιαφέρον για τους επισκέπτες να την απολαύσουν την εποχή της άνοιξης και της αρχής του καλοκαιριού και συγκεκριμένα από Μάιο μέχρι τον Ιούνιο, όπου διοργανώνονται πολλές λογοτεχνικές εκδηλώσεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mundal, Νορβηγία

Και πάμε λίγο πιο μακριά, αλλά αξίζει! Διακόσια πενήντα χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Μπέργκεν και μόνο με τριακόσιους κατοίκους το Mundal, έχει πάρει το όνομα του πιο όμορφου “βιβλιοπωλείου” της Νορβηγίας. Τα βιβλία στεγάζονται σε παλιά κτίρια, παράγκες, παντοπωλεία, τράπεζες. Βιβλιοθήκες στέκονται στους δρόμους. Και η θέα…. μοναδική!

 

 

 

 

 

 

 

 

Πληροφορίες από ebookfriendly.com