Μια όαση για τους φίλους των κόμιξ στο κέντρο της Αθήνας

Αν με άφηνε η γυναίκα μου, σίγουρα το σπίτι μας θα έμοιαζε με το εσωτερικό του Comicstrip.

Στην οδό Σόλωνος, στον  αριθμό 125 βρίσκουμε ένα από τα πιο όμορφα μαγαζιά για τους φίλους κόμιξ στην Αθήνα. Από την πρώτη στιγμή που θα δεις την βιτρίνα, θα σε κατακλίσει νοσταλγία για τα παιδικά σου χρόνια με φιγούρες Scrooge McDuck και Maleficent δίπλα στο εκπληκτικό σκάκι Batman.

Το μεράκι της Μυρτούς, φαίνεται σε όλα τα σημεία του μαγαζιού, κάποια εκ των οποίων έχουν τοιχογραφίες από καταξιωμένους  Έλληνες σκιτσογράφους. Και σε αυτούς έχει επικεντρωθεί η πλειονότητα των τίτλων που βρίσκουμε. Έλληνες καλλιτέχνες και συγγραφείς, μεταφρασμένα κόμιξ της χρυσής εποχής της Μαμούθ Κόμιξ (Αστερίξ, Λούκυ Λουκ και άλλα) καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος των ραφιών.. και αυτό είναι το μεγαλύτερο ατού του Comicstrip. Η ελληνική σκηνή χρειάζεται τέτοια προβολή, μιας και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα ξενόγλωσσα κόμιξ και βιβλία.

Ο μεγάλος μου έρωτας σε σχέση με τα κόμιξ ήταν πάντα οι φιγούρες. Μικρές, μεγάλες, παράστασεις από ταινίες, φωτιστικά, κούπες ήταν (και θα είναι πάντα) το φετίχ μου. Για αυτό και ήταν πολλές οι φορές που είπα ουάου μέσα στο μαγαζί (true story), μιας και μέσα στο Comicstrip βρήκα σχεδόν τα πάντα που θα ήθελα. Και λέω σχεδόν, μιας και αν υπάρχει κάτι που δεν βρίσκεται ήδη εκεί, η Μυρτώ θα είναι παραπάνω από χαρούμενη να σας το παραγγείλει.

Και αν βαριέστε (πράγμα αδύνατο) ή δεν μπορεί τε να κατέβετε στο κέντρο της Αθήνας για να δείτε το μαγαζί από κοντά, μπορείτε να μπείτε στο site του Comicstrip και να ψωνίσετε με τις πυτζάμες, από τον καναπέ σας!

Αλλά αξίζει μία βόλτα για να δείτε το μαγαζί από κοντά και να μιλήσετε με τη Μυρτώ για κόμιξ και καλλιτέχνες του χώρου. Ξέρει περισσότερα και από μένα (μπορεί…).

This slideshow requires JavaScript.