“Διαστημικές Αποστολές… από τη Γη στο Διάστημα” για παιδιά!!

“Πήγαν κι οι σοφοί να πούνε κάτι πάνω σ’ αυτό και τα κάνανε θάλασσα. Αυτοί, γι’ αγάπη!… Τα μωρά ξέρουν περσσότερα. 

” Το παιδί συνέχισε ολομόναχο το κλάμα του…

Την αυγή ξεκίνησε.Ήταν … παρηγορημενο…..Είχε καταφερει όλη τη νύχτα να μετρήσει τ’ αστρα…Να τα μετρησει ολα……. σιγα σιγα…ενα…ενα …ολα…

Και τα βρήκε σωστά”.”

“Ένα παιδί μετράει τ’άστρα” Μενέλαος Λουντέμης


Τι πιο όμορφο από τα αστέρια και μία περιπλάνηση στο μαγευτικό κόσμο των πλανητών για ένα παιδί! Μέσα από ένα επιμορφωτικό σεμινάριο του εργαστηρίου STEM στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, τα παιδιά μας έχουν την ευκαιρία να προσεγγίσουν το διάστημα, να αφήσουν τη φαντασία τους να μεγαλουργήσει όπως μόνο αυτά ξέρουν, δημιουργόντας μία διαστημική αποστολή!

Ας δούμε περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό το ξεχωριστό σεμινάριο που ανοίγει τους πνευματικούς ορίζοντες των παιδιών και κάνει το εκπαιδευτικό μας σύστημα κατά πολύ πλουσιότερο!


Εργαστήριο STEM στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
“Διαστημικές Αποστολές… από τη Γη στο Διάστημα”

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 10-13 ετών, διάρκειας 4 εβδομάδων, όπου οι νεαροί μαθητές καλούνται να ανακαλύψουν τον μαγικό κόσμο του διαστήματος, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας μια διαστημική αποστολή!

Βασικό άξονα της δράσης αποτελεί η μεθοδολογία STEM (Science, Technology, Engineering and Math), ώστε με τρόπο ευχάριστο και εκπαιδευτικό οι μαθητές να συνδυάσουν την Επιστήμη, την Τεχνολογία, τη Μηχανολογία και τα Μαθηματικά και να ανακαλύψουν τη διεπιστημονικότητα που κρύβεται πίσω από την κατάκτηση του Διαστήματος μέσα από πειράματα, κατασκευές και βιωματικές δραστηριότητες.

 

O πρώτος κύκλος ξεκινά στις 13 Οκτωβρίου. Θα υλοποιηθεί για 4 συνεχόμενα Σάββατα (13/10, 20/10, 03/11 και 10/11) στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου, ώρες: 12:00-13:30. Τα μαθήματα γίνονται μέσα στο θόλο που φιλοξενεί το ιστορικό τηλεσκόπιο του Δωρίδη. Κατά τη διάρκεια του έτους ο κύκλος των μαθημάτων θα επαναληφθεί, ενώ από το θερινό εξάμηνο το εργαστήριο θα υλοποιηθεί και στο Αστεροσκοπείο της Πεντέλης.
Συνολικό κόστος συμμετοχής: 40 ευρώ.

Πληροφορίες – εγγραφές στα τηλ: 2103490054, 210 3490160, 6937790081

και στο visitorcenter@noa.gr


Ας μην αφήνουμε τέτοιες ευκαιρίες να πηγαίνουν χαμένες και ας χαρίζουμε στα παιδιά μας εμπειρίες πολύτιμες για την πορεία της ζωής και της σκέψης τους!!