Ερωτόκριτος από Χαίνηδες και “Κι όμως κινείται”

Η παράσταση που περιλαμβάνει θέατρο, τραγούδι, χορό, ακροβατικά και αναφέρεται στον Ερωτόκριτο του Βιντσέντζου Κορνάρου.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνεργασία των Χαίνηδων και της ομάδας “Κι όμως κινείται” για το σπουδάιο αυτό έργο του Κορνάρου, που υμνεί τον περιπετειώδη έρωτα του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας και γράφτηκε στην Κρήτη κατά τον 17ο αιώνα.

Παρατηρηθέν είναι ότι οι Χαίνηδες, από τις τελευταίες φορές που τους είδαμε, κάνουν μια προσπάθεια να μεταβάλουν το στυλ τους, μέσα από μια αναζήτηση στη φαντασία και το άπειρο της δημιουργικότητας στη μουσική. Σα να τους διακατέχει μια τάση για εξέλιξη που δεν τους αφήνει να μένουν στάσιμοι στην αρχική τους έκφραση, αν κι εμείς τους αγαπήσαμε πολύ με τον “Ακροβάτη” και “Τα παραμύθια της γιαγιάς” και τους αγαπάμε ακόμα, δεδομένου ότι εμπιστευόμαστε τη δυναμική, δημιουργική αντίληψη του παλαιότερου από τα μέλη τους, Δημήτρη Αποστολάκη.

Οι “Κι όμως κινείται”, από όσα έχω διαβάσει, αν και δεν τους έχω δει ακόμα, είναι μια ομάδα που συνδυάζει μουσική, κίνηση και έκφραση και ακροβατικά και έχουν κάνει αξιόλογες δουλειές.

Θεωρώ τη μίξη αυτή των δύο άκρως δελεαστική, αφού θα μπορούσαν να αλληλοσυμπληρώνονται πάνω στη σκηνή.

Κρατήστε θέση για: Νάξο (8.8), Ναύπλιο (11.8), Άνδρο (13.8) και Αττικό Άλσος (21.9).