Έκθεση για τον Γιάννη Μόραλη στο μουσείο Μπενάκη.

Ο Μόραλης (1916-2009), είναι ένας από τους σημαντικούς ζωγράφους που πέρασαν από τη χώρα. Γεννήθηκε στην Άρτα και έχει στο όνομά του ένα εξαιρετικό βιογραφικό με αξιόλογες δουλειές και αξιοσημείωτες συνεργασίες. Το ύφος των έργων του είχαν επιρροές από το ρεύμα του κυβισμού και του ρεαλισμού και το κίνημα της αφηρημένης τέχνης και του εξπρεσιονισμού.

Μερικοί από τους πίνακές του:

 

 

 

 

Η παρουσίαση του θέματος στην επίσημη σελίδα του μουσείου Μπενάκη:

“Αναδρομική έκθεση του σπουδαίου Έλληνα ζωγράφου Γιάννη Μόραλη, στην οργάνωση της οποίας συμπράττουν για πρώτη φορά το Μουσείο Μπενάκη, η Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλέξανδρου Σούτζου, το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης και η Γκαλερί Ζουμπουλάκη, με τη συμπαράσταση της οικογένειας του ζωγράφου.

Ο Γιάννης Μόραλης υπήρξε μία από τις δημοφιλέστερες καλλιτεχνικές φυσιογνωμίες του ελληνικού 20ού αιώνα: πρωτοπόρος ζωγράφος, ταλαντούχος χαράκτης, προικισμένος σκηνογράφος και εξέχων ακαδημαϊκός δάσκαλος. Μέσα από ζωγραφικά έργα, σχέδια και χαρακτικά, γλυπτά και αρχιτεκτονικές εφαρμογές, εξώφυλλα δίσκων και εικονογραφήσεις βιβλίων, η έκθεση επιχειρεί να χαρτογραφήσει την πορεία του Γιάννη Μόραλη ανά δημιουργική δεκαετία, αναδεικνύοντας άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του.”

Η έκθεση ξεκινάει στις 20/9/2018 και διαρκεί έως 5/1/2019. Τα εγκαίνια είναι στις 19/9/2018 στις 20,00 και οι ώρες λειτουργίας θα είναι:

Πέμπτη & Κυριακή, 10:00 -18:00

Παρασκευή & Σάββατο 10:00 – 22:00

Η τιμή των εισιτηρίων είναι 4 ευρώ και 8 ευρώ.

Μια ευχάριστη φθινοπωρινή βόλτα στο μουσείο Μπενάκη. Καλή θέαση!