Η βιβλιοθήκη-όνειρο στην Αγκαθιά Ημαθίας!

Μια βιβλιοθήκη κατάλληλη για τα παιδιά αλλά και τους γονείς σε ένα χωριό της όμορφης χώρας μας φαντάζει σαν ένα όμορφο όνειρο! Η συναναστροφή με το βιβλίο από την παιδική ηλικία, καθώς και η ενασχόληση των γονιών με αυτό, είναι μια ευκαιρία για ένα καλύτερο μέλλον του κόσμου μας. Πόσο μάλλον στην επαρχία που τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τη φύση και με μια όμορφη βιβλιοθήκη μέσα σε αυτήν να διαβάζουν κιόλας!

Μια τέτοια προσπάθεια γίνεται στην Αγκαθιά Ημαθίας από την Βασιλική Κατσαρέλια, μόνιμο κάτοικο του χωριού και μητέρα δύο παιδιών. Κοινωνικά δίκτυα, κάτοικοι και Δήμαρχος έβαλαν τον οβολό τους για να την υλοποίηση αυτής της ιδέας. Βιβλιόφιλοι και συγγραφείς από όλη την Ελλάδα προσφέρουν βιβλία. Εκτός από δανειστική, η βιβλιοθήκη θα ενδείκνυται και για χώρος ανάγνωσης τόσο των παιδιών όσο και των γονιών, παιχνιδιού και δημιουργικής απασχόλησης, καθώς θα παρέχει και μια επαφή με τις ψηφιακές ζώνες. Τη ζεστασιά του χώρου θα ενισχύσουν οι ζωγραφιές, οι χειροτεχνίες και τα επιτραπέζια παιχνίδια.

Μέχρι τώρα έχουν συγκεντρωθεί 800 βιβλία. Θα μπορούσαμε όλοι να συμβάλλουμε για να μεγαλώσει ο αριθμός των βιβλίων. Χρειάζονται ακόμα βιβλιοθήκες, επιτραπέζια παιχνίδια, παζλ, υλικά για ζωγραφική και χειροτεχνίες. Όποιος ενδιαφέρεται να βάλει το λιθαράκι του μπορεί να βρει τη Βασιλική Κατσαρέλια στη σελίδα του facebook «Βιβλιοθήκη ‘Στην χώρα των παραμυθιών», καθώς και στο προσωπικό mail της (vasiliki403@gmail.com)

Η Βασιλική Κατσαρέλια γεννήθηκε στη Μεθώνη Περίας. Αποφοίτησε από το Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο κι από τον τομέα Οικονομίας & Διοίκησης Επιχειρήσεων, ενώ σήμερα διατηρεί δική της επιχείρηση στην Κατερίνη. Ασχολείται με τη ζωγραφική και το σχέδιο αρκετά χρόνια και σε επαγγελματικό επίπεδο. Έχει επιμεληθεί εξώφυλλα λογοτεχνικών βιβλίων, έχει παρακολουθήσει μαθήματα ζωγραφικής στον κο Συμεών Δεμερτζίδη, ενώ σήμερα παραδίδει μαθήματα ζωγραφικής. Παράλληλα με την επαγγελματική της δραστηριότητα, συμμετείχε σε ομαδικές Εκθέσεις Τέχνης και σε Φεστιβάλ. Γράφει διηγήματα, κείμενα και ιστορίες λογοτεχνικού περιεχομένου. Η επαφή κι η αγάπη της για τα παιδιά την οδήγησε στα παραμύθια. Το παραμύθι της “Πολύχρωμες χαρούμενες στέγες” κέρδισε τον Α’ έπαινο σε Πανελλήνιο διαγωνισμό.

Αναμένουμε, λοιπόν, τα νεότερα για την ολοκλήρωση αυτής της όμορφης βιβλιοθήκης, καθώς και αναμένουμε με ενθουσιασμό την έκδοση του νέου παραμυθιού της Βασιλικής, ώστε να σας το παρουσιάσουμε με μεγάλη μας χαρα! Το παραμύθι έχει όνομα “Πολύχρωμες Χαρούμενες Στέγες” και πρόκειται να εκδοθεί από τις εκδόσεις “Ανάτυπο”. Και κάπως έτσι ίσως μας παρουσιαστεί…!