Έχετε πάρει χαμπάρι τι συμβαίνει στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος?

Όλοι γνωρίζουμε το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Εμείς στο Artigo το τιμούμε συχνά με βόλτες, περιπάτους και pic-nic, και έχει πολλά μέρη τα οποία μας έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον. Πέραν όμως από την ομορφιά του πάρκου, οι υπεύθυνοι του, έχουν κυριολεκτικά “γεμίσει” τις μέρες με δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.


  • Αρχικά υπάρχουν σχεδόν καθημερινά δωρεάν μαθήματα Yoga, Pilates και Tai Chi. Είναι δωρεάν με συμμετοχή έως 30 άτομα, με σειρά προτεραιότητας. Πληροφοριές θα βρείτε στα link για κάθε ασχολία!

  • Καθημερινά λειτουργούν και τμήμα εκμάθησης υπολογιστών σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω. Πρόκειται για μαθήματα που δίνουν την ευκαιρία σε όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τους υπολογιστές, να μάθουν τις κύριες λειτουργίες, τη χρήση βασικών προγραμμάτων και την πλοήγηση στο διαδίκτυο. Τα μαθήματα είναι δωρεάν με συμμετοχή έως 16 άτομα με σειρά προτεραιότητας! Δείτε λεπτομέρειες εδώ.

  • Ξεναγήσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και στα κτίρια που θα φιλοξενήσουν την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και την Εθνική Λυρική Σκηνή, όπως και ξεναγήσεις στον περιβάλλοντα χώρο πραγματοποιούνται καθημερινά, και είναι δωρεάν. Διαρκούν 90′, αλλά χρειάζονται προεγγραφή εδώ.

  • Φοβάσαι τη θάλασσα, αλλά θες να μάθεις ιστιοπλοΐα και καγιάκ; Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε έχει καλυμμένο! Πραγματοποιούνται δωρεάν μαθήματα ιστιοπλοΐας και καγιάκ για παιδιά και για ενηλίκες κάθε ΣαββατοΚύριακο (καιρού επιτρέποντος πάντα). Μην ξεχάσετε να κάνετε την προεγγραφή σας για ιστιοπλοΐα και για καγιάκ.

  • Το καλύτερο – με διαφορά – event του Πάρκου είναι το Park Your Cinema! Στο ξέφωτο κάθε Παρασκευή και κάθε Σάββατο, μέχρι ο καιρός να μην το επιτρέπει, μπορείτε να δείτε δωρεάν μία ταινία, την Παρασκευή ενηλίκων και το Σάββατο παιδική – όχι μεταγγλωτισμένη, με υπότιτλους μόνο. Την επιμέλεια έχει ο Ηλίας Φραγκούλης. Όπως και σε όλα τα άλλα events, και εδώ είναι δωρεάν. Οπότε προμηθευτέιτε πράγματα για pic-nic και καλή προβολή!

Υπάρχουν και άλλες πολλές εκδηλώσεις, καθημερινές αθλοπαιδίες, ποδόσφαιρο 5×5 για παιδιά, mini Blind-Tennis, όπως και εκδηλώσεις μεμονωμένες (π.χ Άστρο…περιπέτειες) για τις οποίες αξίζει να έχετε τη σελίδα των events του Πάρκου στα bookmarks σας.

Εσάς ποια είναι η δικαιολογία σας που δεν το έχετε επισκεφθεί ακόμα;;;

ΥΓ: Την προσοχή σας, το πρόγραμμα μεταβάλλεται μηνιαία (και λόγω καιρού). Για παράδειγμα τα μαθήματα ιστιοπλοΐας και καγιάκ δεν θα είναι για πολύ ακόμα διαθέσιμα.