Τα μοναδικά παριζιάνικα cafe

Πέντε καφέ στο Παρίσι, πολλά υποσχόμενα για αξέχαστες αναμνήσεις με τη διακριτική ζεστασιά της γαλλικής αύρας να τα περιβάλλει! Πάμε για καφέ και στα πέντε λοιπόν μέσα σε τρία λεπτά… χαζεύοντας τα!

 

Au vieux Paris D’ Arcole

Χτισμένο το 1512 βρίσκεται εκατό μέτρα από τον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Παρισίων και στέκεται παραμυθένιο χειμώνα καλοκαίρι! (Βλ. φωτογραφία άρθρου). Με καλό κρασί, χωρίς συρφετό τουριστών, σχεδόν αποτελεί ένα γαλλικό μυστικό. Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι προσφέρει απλόχερα το κάλλος του στον επισκέπτη για να εμπλουτίσει το φωτογραφικό υλικό των αναμνήσεων ζωής!

 

 

Odette

Ένα πολύ ελκυστικό καφέ στο Παρίσι σε έναν εξίσου ελκυστικό δρόμο, που μας φέρνει πολύ κοντά στην Παριζιάνικη κουλτούρα. Με ιδιαίτερες συνταγές ζαχαροπλαστικής και τσάι, μαγνητίζει τους περαστικούς!

 

 

La Consulat

Ένα από τα πιο γνωστά cafe είναι αυτό στη Μονμάρτη, που εκτός από καφέ σερβίρει και καλό φαγητό. Έχει μεγάλη επισκεψιμότητα από τουρίστες κι ακόμα μεγαλύτερη φωτογραφική δραστηριότητα! Το εντυπωσιακό είναι ότι το La Consulat το έχουν επισκεφθεί στο παρελθόν πολλοί καλλιτέχνες, όπως ο Πικάσο ο Βαν Γκογκ, ο Τουλούζ Λωτρέκ, ο Μονέ και άλλοι!

 

 

Le Petit Moulin

Στη Μονμάρτη και αυτό, αλλά πιο απόμερα σε έναν όχι τόσο πολυσύχναστο δρόμο, φαντάζει ατμοσφαιρικό σε χρωματιστό φόντο. Αποστασιοποιείται ολίγον από το τουριστικό κύμα και διακρίνεται πιο καθαρά η γαλλική αύρα. Σερβίρει καλό κρασί από το κελάρι του και φαγητό. Ανάμεσα σε όμορφα αρχιτεκτονικά δημιουργήματα το Le Petit Moulin τραβάει τα μάτια μας πάνω του!

 

 

Used Books Cafe in Paris

 

Και για το τέλος άφησα ένα βιβλιοκαφέ. Επειδή αγαπάμε τα βιβλιοκαφέ και τη φιλοσοφία τους. Περίπου 10,000 βιβλία φιλοξενούνται στη βιβλιοθήκη του, όπου το διάβασμά τους μπορεί να συνοδευτεί από ένα ζεστό ρόφημα!

This slideshow requires JavaScript.

 

Καλά ταξίδια λοιπόν είτε αληθινά, είτε του μυαλού!

 

Πηγές: solosophie.com και theculturetrip.com