Για διάβασμα στο Παρίσι..

Μέρη όπου μπορεί κανείς να διαβάσει στο ατμοσφαιρικό Παρίσι. Εκτός από ήσυχα και όμορφα σημεία σε εξωτερικούς χώρους, θα περιηγηθούμε για λίγο, νοερά σε εσωτερικούς χώρους του βιβλίου παρέα με το γαλλικό στυλ. Η φωτογραφία του άρθρου έχει να κάνει με τους λεγόμενους “Les Bouquinistes”, οι οποίοι είναι εξωτερικοί πωλητές βιβλίων, εφημερίδων, περιοδικών και ειδών τέχνης…

Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας.

Βρίσκεται στο Παρίσι και περιέχει ολόκληρη την εκδοτική παραγωγή της Γαλλίας. Εντυπωσιακό είναι ότι φιλοξενεί 5000 ελληνικούς τίτλους!Υπάρχουν χώροι για διάβασμα, για διοργάνωση εκδηλώσεων και εκθέσεων και άλλων δραστηριοτήτων. Η αρχή της χρονολογείται το 1368.

Shakespeare and Company Βookstore

Ίσως ένα από τα πιο όμορφα βιβλιοπωλεία που κυκλοφορεί πολύ ανάμεσα στους τουρίστες που το επισκέπτονται και τα μίντια! Κοντά στην Παναγία των Παρισίων ξεφυτρώνει σαν από άλλη εποχή. Χωρισμένο σε μικρά δωμάτια κι έναν εξίσου μικρό χώρο για ανάγνωση.

La Halle Saint Pierre

Ένας χώρος που φιλοξενεί μουσείο και γκαλερί, καφέ, βιβλιοθήκη, όπου και διοργανώνονται πολλές εκδηλώσεις. Η ζεστή και φιλόξενη βιβλιοθήκη του:

Η Βιβλιοθήκη της Σορβόννης

Μια πολύ όμορφη βιβλιοθήκη που φιλοξενεί βιβλία σχετικά με την ιατρική, τη φαρμακολογία, τα νομικά και τα γράμματα, βρίσκεται στη Σορβόννη και θεωρείται μια πολύ αξιόλογη βιβλιοθήκη.

Used Book Cafe Merci

Και τελειώνοντας έτσι χαλαρά με ένα ζεστό καφέ στο Παρίσι κι έχοντας τη δυνατότητα να επιλέξουμε τί θα διαβάσουμε ανάμεσα σε 10,000 τίτλους για συνοδεία στον καφέ μας…