Σπίτια-Μουσεία τεσσάρων διάσημων λογοτεχνικών ηρώων.

Αν αγαπάτε τους παρακάτω ήρωες και αν έχετε σκοπό να ταξιδέψετε στις ανάλογες χώρες είναι η ευκαιρία σας να έρθετε πιο κοντά τους ως επισκέπτες… στα ίδια τους τα σπίτια! Στο κάτω κέντρο καθεμιάς από τις τέσσερις φωτογραφικές γκαλερί, μπορείτε να περιηγηθείτε στις φωτός που συλλέξαμε για το κάθε σπίτι-μουσείο. Καλό σας ταξίδι!

 

Το σπίτι- μουσείο του Σέρλοκ Χόλμς στο Λονδίνο. Βρίσκεται στην οδό Baker μεταξύ των αριθμών 237 and 241. Άνοιξε τις πόρτες του στους φανς του ήρωα το 1990 και πρόκειται για ένα τετραώροφο κτίριο επιπλωμένο σε γεωργιανό στυλ. Στο ισόγειο βρίσκεται κατάστημα με σουβενίρ. Στους μεσαίους ορόφους είναι το σπίτι με πολύ προσεγμένη διακόσμηση σύμφωνα με την περιγραφή των βιβλίων. Στον τελευταίο όροφο οι επισκέπτες απολαμβάνουν τα κέρινα ομοιώματα των χαρακτήρων των ιστοριών των βιβλίων του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ.

This slideshow requires JavaScript.

 

 

Το σπίτι-μουσείο της Άννας Φρανκ στο Άμστερνταμ. Πρόκειται για το σπίτι της πραγματικής (μέσω της αυτοβιογραφίας της, όπως προέκυψε από το χειρόγραφο, διασωθέν ημερολόγιό της) ηρωίδας εβραϊκής καταγωγής, που κρύφτηκε, κατά την περίοδο των εβραϊκών ναζιστικών διώξεων στην Ολλανδία, με την οικογένειά της, στα κρυφά δωμάτια του πίσω μέρους του κτιρίου, που βρίσκεται στο υδάτινο κανάλι “Πρίνσενχραχτ”. Τα κρυφά δωμάτια αποκαλύπτονται πίσω από μια κινούμενη βιβλιοθήκη. Στον τοίχο του εφηβικού δωματίου των κοριτσιών της οικογένειας υπάρχουν ακόμα τα σημάδια στον τοίχο από το μέτρημα του ύψους τους. Το μουσείο άνοιξε τις πόρτες του το 1960. Εντυπωσιακό είναι ότι αυτό συνέβη μετά από δημιουργία επιτροπής κατοίκων ενάντια στα σχέδια καταστροφής του κτιρίου από μια κατασκευαστική εταιρία.

This slideshow requires JavaScript.

 

 

Το σπίτι-μουσείο του Κόμη Δράκουλα στο βουνό Cetatea στη Ρουμανία. Αν συνδέσουμε την έμπνευση του Μπραμ Στόκερ, συγγραφέα του μυθιστορήματος “Δράκουλας”, με  την προσωπικότητα του Βλαντ Ντρακούλ του Γ’ που γεννήθηκε το 1431 στην Τρανσυλβανία, τότε το επικρατέστερο κάστρο που αποτέλεσε την πραγματική του κατοικία είναι το κάστρο Ποϊενάρι σε δύσβατη ορεινή περιοχή της Βλαχίας και όχι το φημισμένο κάστρο Μπραν, ούτε το Χουνιάντ. Το πρώτο αποτέλεσε ορμητήριο για τις επιδρομές του και στο δεύτερο είχε φυλακιστεί για επτά χρόνια. Υπέροχη θέα θα απολαύσει όποιος επισκέπτης έχει το σθένος να ανέβει 1480 μέτρα μέσω σκαλοπατιών!

This slideshow requires JavaScript.

 

 

Το σπίτι-μουσείο του Μικρού Πρίγκηπα στην περιοχή Hakone της Ιαπωνίας. Είναι το μοναδικό σπίτι-μουσείο, αφιερωμένο στο Μικρό Πρίγκηπα. Δημιουργήθηκε όταν εορτάστηκαν 100 χρόνια από τη γέννηση του συγγραφέα Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ. Το μουσείο, που εκτός από τον βασικό χαρακτήρα που καταπιάνονται οι χώροι, έχει αφιερώματα και στη ζωή του δημιουργού του Μικρού Πρίγκηπα. Επίσης, διαθέτει και μια τεχνητή γαλλική πόλη καθώς και έναν ευρωπαϊκό κήπο, όπου σε συνδυασμό με την ομορφιά της ίδιας της περιοχής δίνουν ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα!

 

This slideshow requires JavaScript.

 

 

Πηγές: touristportalel.eu-gb.mybluemix.net / travelpass.gr / arttravel.gr / tbs.co.jp / wikipedia