Η Λίμνη των Κύκνων του Γκριγκορόβιτς στο Μέγαρο Μουσικής το Φθινόπωρο

Το παραμύθι των μαγεμένων κύκνων θα αναβιώσει στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών το φθινόπωρο. Η διαφορετικότητα της συγκεκριμένης παράστασης θα είναι οτι την υπογράφει ο Πιοτρ Ίλιτς Γκριγκορόβιτς, ο οποίος είχε αναλάβει τα μπαλέτα Μπολσόι απο το 1964 μέχρι το 1995. Από αυτό και μόνο αντιλαμβανόμαστε οτι θα παρακολουθήσουμε ένα αυθεντικό ρωσικό σχήμα πάνω στη σκηνή, που για όποιον αγαπάει τον κλασικό χορό, αυτό είναι άκρως δελεαστικό. Η πολυφορεμένη λοιπόν Λίμνη ανοίγει την αυλαία στην πρωτότυπη έκφανσή της.

Λίγα λόγια για το παραμύθι

Η Οντέτ έχει μεταμορφωθεί από έναν μάγο σε λευκό κύκνο και ζει σαν ένας από αυτούς. Ο μόνος τρόπος να λυθούν τα μάγια είναι ο έρωτας. Ο πρίγκηπας, την ερωτεύεται αλλά κατά την προσπάθειά του να την βοηθήσει εμπλέκεται ο μαύρος, κακός κύκνος, η Οντίλ, η κόρη του μάγου, για να τους χαλάσει τα σχέδια και να πάρει τη θέση της Οντέτ στη ζωή του πρίγκηπα. Τελικά, το ζευγάρι τα κατάφερε και έφυγε μακριά καταλύοντας τα μάγια.
Ένα παραμύθι που συνδυάζει χαρά και λύπη και που φυσικά, όπως σε όλα τα παραμύθια της καρδιάς μας, έχει αίσιο τέλος!

 


Λίγα λόγια για τα Μπολσόι

Από τους μεγαλύτερους θιάσους κλασικού χορού που είναι ευρέως γνωστοί. Ιδρύθηκε το 1776 στη Μόσχα κι έχει φιλοξενήσει σπουδαίους χορευτές μέχρι και σήμερα. Εκτός από χορό ανέβαιναν και παραστάσεις όπερας. Τα κτήρια του πολλές φορές αναστηλώθηκαν και τα μπαλέτα Μπολσόι αποτελούν έως και σήμερα το καμάρι της Ρωσίας.

Το φθινόπωρο λοιπόν, ξεκινάει τρέφοντας τον νου και την καρδιά μας. Ας αφήσουμε τη μοναδική μουσική του Τσαικόφσκι να μας ταξιδέψει σε έναν μαγικό κόσμο και σε μια άλλη εποχή και να μας περικυκλώσει με τη δυναμική της. Να χαμογελάσουμε με τα κυκνάκια που χορεύουν πιασμένα χέρι χέρι, να συγκινηθούμε με το ανατριχιαστικό βαλς, να ενθουσιαστούμε με τους έθνικ χορούς που διαδραματίζονται στη βασιλική αυλή, να θαυμάσουμε τους χορευτές που μας ανοίγουν τις ψυχές τους και να λυτρωθούμε με το “καλό” που όπως πάντα υπερισχύει στο φινάλε.

Απο 12 έως 17 Οκτωβρίου, η προπώληση έχει ξεκινήσει!