Συνοικία: “Το Κουκάκι”

Κουκάκι. Μια περιοχή με μια αρχοντιά σπάνια. Στη μέση της πρωτεύουσας, το αγκαλιάζουν οι πιο όμορφες περιοχές του κέντρου της πόλης. Πλάκα, Θησείο, Φιλοπάππου, Ακρόπολη. Είναι αυτές που αναπνέουν μέσα στο χάος της Αθήνας. Αυτές που μας ταξιδεύουν στο χρόνο και μας παίρνουν την κακή διάθεση μακριά. Είναι η ελπίδα της πόλης μας και στο κέντρο τους είναι το μικρό Κουκάκι!

Το όνομά του το πήρε από τη βιοτεχνία κρεβατιών του “Κουκάκη” που λειτουργούσε προπολεμικά στη Συγγρού.

 

This slideshow requires JavaScript.

 

Στους δρόμους και τους πεζοδρόμους του Κουκακίου βρίσκουμε μικρά ρετρό καφέ και παραδοσιακά μεζεδοπωλεία, ενώ τα κτήρια που πλαισιώνουν ένα μέρος της περιοχής είναι παλιά αρχοντικά. Το Κουκάκι θα μπορούσε να είναι χαρά των φωτογράφων! Πέραν αυτών, για τα οποία ίσως αναφερθούμε μελλοντικά, θα εστιάσουμε στους ελκυστικούς χώρους τέχνης της περιοχής για όλες τις ηλικίες!

 

Μουσείο Συναισθημάτων

Από την παρουσίαση της ιστοσελίδας του μουσείου: Ένα μοναδικό, διαδραστικό μουσείο αφιερωμένο στα συναισθήματα! Χρησιμοποιεί τις εκθέσεις του, το παιχνίδι και το παραμύθι για να ενθαρρύνει τα παιδιά και τους εφήβους να γνωρίσουν τον εαυτό τους καλύτερα και να κατανοήσουν τον εσωτερικό κόσμο των συναισθημάτων. Ταυτόχρονα ευαισθητοποιεί και υποστηρίζει τους ενήλικες σε θέματα που αφορούν τη συναισθηματική ανάπτυξη.

Ιδρύθηκε το 2006, είναι μέλος του HOI «Hands On International» Διεθνούς Συμβουλίου Παιδικών Μουσείων και του Δικτύου Μουσείων και Πολιτιστικών Φορέων Αθηνών.

 

This slideshow requires JavaScript.

 

 

Μικρόκοσμος

Ιδρύθηκε το 2004 στη Λ. Συγγρού. Είναι κινηματογράφος με με εντελώς ξεχωριστή αρχιτεκτονική αισθητική και δεν καταπιάνεται με πρώτες προβολές εμπορικών ταινιών. Με επιλεκτικότητα προβάλλει ταινίες και στεγάζει φεστιβάλ και αφιερώματα. Έχει επαναλαμβανόμενες μεταμεσονύχτιες προβολές που παρακολουθεί επιλεκτικό κοινό και το φουαγιέ λειτουργεί και ως αυτόνομο μπαρ. Ένας φιλόξενος χώρος, ένας καινοτόμος κινηματογράφος!

This slideshow requires JavaScript.

 

 

Τεχνοχώρος Art Gallery

Από την παρουσίαση στο koukaki.gr: Η αίθουσα τέχνης «Τεχνοχώρος» ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2003 με πρωτοβουλία της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών,με στόχο την ανάδειξη, προβολή και ανάπτυξη της χαρακτικής τέχνης. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, πραγματοποιήθηκαν ποικίλες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις Ελλήνων και ξένων χαρακτών.

Η νέα πορεία του χώρου, χαρακτηρίζεται από σεβασμό και αγάπη για την τέχνη με διάθεση ανάδειξης νέων καλλιτεχνών από χώρους όπως η χαρακτική, η ζωγραφική, η γλυπτική και η φωτογραφία. Η πορεία αυτή σχεδιάζεται σε συνεργασία με τους καλλιτέχνες, τους θεωρητικούς της Τέχνης και άλλες γκαλερί σε Ελλάδα και εξωτερικό, επιδιώκοντας το άνοιγμα των συνόρων και την προβολή και έργων ξένων, καλλιτεχνών, αλλά και την προβολή Ελλήνων καλλιτεχνών στο εξωτερικό.

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 50 εκθέσεις στη γκαλερί («Εντός των τειχών») και 20 εκθέσεις, συμμετοχές και εικαστικά project σε άλλους χώρους και στο εξωτερικό («Εκτός των τειχών»)

This slideshow requires JavaScript.

 

Στο επόμενο αφιέρωμα θα ασχοληθούμε και με άλλα όμορφα της περιοχής που αξίζουν το χρόνο μας!

Πηγές:  Koukaki.gr / mce.gr / mikrokosmos.gr