Η όμορφη και “έξυπνη πόλη” της Ελλάδας

Βρίσκεται στο κέντρο της χώρας μας, είναι πανέμορφη και “έξυπνη”! Πρόκειται για τα Τρίκαλα Θεσσαλίας, όπου είναι η πόλη που έχει χαρακτηριστεί από το 2004 ως η πρώτη ψηφιακή πόλη της Ελλάδας και μια από τις 21 έξυπνες πόλεις του κόσμου. Αυτός είναι και ο λόγος που αποκαλείται “έξυπνη”, ακριβώς επειδή χρησιμοποιεί την τεχνολογία για την βελτίωση των παροχών και των υπηρεσιών προς τους πολίτες της. Σε συνεργασία με μεγάλες εταιρείες και με άλλες  ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις, ερευνώνται διαρκώς νέες εφαρμογές για την διευκόλυνση της καθημερινότητας του κόσμου.

5G, ηλεκτρονικό ΚΕΠ («ΑΤΜ» πιστοποιητικών), «έξυπνος» φωτισμός, παρακολούθηση συστήματος στάθμευσης με αισθητήρες, έλεγχος διαδρομών απορριμματοφόρων, πρόγραμμα Open Mall, παρακολούθηση κυκλοφοριακού, τηλεπρόνοια, είναι μερικές από τις τεχνολογικές προόδους. Από την 1η Σεπτεμβρίου 2015 – 29η Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε η κυκλοφορία του λεωφορείου χωρίς οδηγό και μετέφερε 12.138 επιβάτες, πραγματοποιώντας 1490 δρομολόγια!

Το ποδήλατο είναι διαδεδομένο μέσο μετακίνησης και η συγκεκριμένη πόλη, όπως και η μορφολογία και η κατασκευή των δρόμων, βοηθούν στην ομαλή κυκλοφορία των ποδηλάτων, τα οποία και χρησιμοποιούνται ευρέως από τους κατοίκους.

Αξιοσημείωτο είναι ότι φαίνεται πως οι πολίτες των Τρικάλων ακούγεται ότι ανταποκρίνονται θετικά σε αυτήν την εξέλιξη, όπως για παράδειγμα τα ποδήλατα που αποτελούν ένα από τα κυριότερα μέσα μεταφοράς τους, οι οδηγοί των τετράτροχων συνηθίζουν να τους δίνουν προτεραιότητα.

Η πόλη αναπτύσσεται τεχνολογικά και ευελπιστούμε με τις νέες εφαρμογές και την έρευνα να απορροφηθούν οι νέοι εργασιακά και να μειωθεί η ανεργία στη χώρα.

Μια βόλτα, λοιπόν, στα όμορφα κι έξυπνα Τρίκαλα με ποδήλατο είναι ότι πρέπει για μια απόδραση από τις μεγαλουπόλεις!

 

Πηγές:

iefimerida.gr

businessnews.gr