Το βιβλιοπωλείο που έχει κάνει θραύση στον κόσμο… είναι δίπλα μας!

Βιβλιοπωλείο Ατλαντίς. Στην καρδιά της Σαντορίνης, την Οία. Φτιαγμένο από μια παρέα και κυρίως από τον Κρεγκ και τον Όλιβερ, που το 2002 επισκέφθηκαν για διακοπές εβδομάδας τη Σαντορίνη και εμπνεύστηκαν από το θέαμα που τους προσέφερε. Στην επιστροφή τους και αφού τελείωσαν τις σπουδές τους αποφάσισαν, πίνοντας και λίγο ουίσκι παραπάνω (!!!), περπατώντας στην ακτή του Sussex, στη νότια Αγγλία, να κάνουν το τρελό βήμα να ανοίξουν ένα βιβλιοπωλείο στην υπέροχη Σαντορίνη, μιας και δεν υπήρχε κανένα! Το 2004, λοιπόν, το νησί καλωσόρισε την παρέα με το βιβλιοπωλείο Ατλαντίς. Μέχρι και σήμερα φαντάζει στην Οία σαν στολίδι μέσα στο πέλαγος. Η απήχηση που έχει ολόγυρα στον κόσμο το Ατλαντίς, είναι εντυπωσιακή. Οι επισκέπτες από το εξωτερικό γράφουν στα μπλογκ τους για την εμπειρία τους από αυτό και την κουβαλούν μαζί τους σαν μια όμορφη ανάμνηση.

Το μεράκι με το οποίο στήθηκε, το ιδιαίτερο στυλ του, οι πρωτότυπες ιδέες που το περιβάλλουν και οι τίτλοι που φιλοξενεί, δείχνουν την ολοζώντανη ενέργειά του που αντηχεί πέρα από το πέλαγος. Έχει ελληνικούς, αγγλικούς, ισπανικούς, ιταλικούς, γερμανικούς, γαλλικούς και ολλανδικούς τίτλους, όλοι διαλεγμένοι με επιλεκτικότητα και σοβαρότητα. Στο χώρο του διοργανώνονται φεστιβάλ και παρουσιάσεις βιβλίων, προβολές ταινιών και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις.

Κυρίως το γεγονός ότι η παρέα αγαπάει αυτό που κάνει, δίνει γοητεία στο μαγαζί και εμπνέει τον επισκέπτη να μπει μέσα και να χαθεί στον μαγικό κόσμο των βιβλίων.

Τα πολλά λόγια για το συγκεκριμένο θέμα, είναι φτώχεια. Οι φωτογραφίες λένε περισσότερα…

 

Πηγές: atlantisbooks.org