“Ταξιδεύοντας” στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στο κέντρο της Αθήνας!

Η Αθήνα είναι μια μαγική πόλη. Ή καλύτερα, είναι μια πόλη με δύο όψεις. Η μιά της όψη σε κάνει να θυμώνεις και η άλλη σε κάνει να γαληνεύεις. Ας πάμε μία βόλτα όμως στην Αθήνα, που σε γαληνεύει γιατί νομίζω ότι όλοι μας αυτήν χρειαζόμαστε!

Μετρό. Στάση Ακρόπολη. Πιο κάτω η Διονυσίου Αρεοπαγίτου, την οποία όταν τη βρείτε, λίγο μετά το μετρό, έχετε δύο επιλογές. Ή να πάτε ευθεία και να χαθείτε μέσα στα όμορφα σοκάκια της Πλάκας, ή να στρίψετε αριστερά και να την περπατήσετε. Εφόσον επιλέξετε το δεύτερο, θα συναντήσετε στα 100 μέτρα το μουσείο της Ακρόπολης. Εκεί, θεωρώ ότι αξίζει να μπείτε και να περιηγηθείτε. Και το πιο ευχάριστο, να πιείτε ένα καφεδάκι στην εξωτερική καφετέρια με την υπέροχη θέα. Είναι εξαιρετικό το ότι αν δεν έχετε ξαναδεί αυτή τη θέα, όταν την αντικρίσετε, θα νομίζετε ότι βρίσκεστε σε άλλη χώρα! Από τη μια υψώνεται ο Παρθενώνας και από την άλλη, μέσα στο πράσινο απλώνονται μπλεγμένα με το πράσινο των δέντρων, τα σπίτια με τα κεραμίδια.

Ξέρω ότι η λέξη Ακρόπολη για τον Αθηναίο, ίσως ακούγεται λίγο συνηθισμένη, αλλά είναι τόσο επιβλητική, όταν τη βλέπεις από τόσο κοντά, από το να τη βλέπεις από κάποιο ρετιρέ κάπου στην Αθήνα.

Συνεχίζοντας τη βόλτα, θα περάσετε από το Ηρώδειο. Ανεβαίνοντας τα σκαλοπάτια του, θα βρεθείτε στις πόρτες του και μπορείτε να καθίσετε στα πεζούλια και να το χαζέψετε.

Ο πεζόδρομος της Αρεοπαγίτου έχει μια θετική ενέργεια να δώσει. Είναι τα δέντρα; Είναι η ατμόσφαιρα; Είναι ο κόσμος; Είναι τα αξιοθέατα; Περπατώντας την, πιθανώς να συναντήσετε μουσικούς, που παίζουν πραγματικά όμορφη και καλή μουσική, ακροβάτες, χορευτές και κάθε λογής καλλιτέχνες, που με την παρουσία τους κάνουν ακόμα πιο ενδιαφέρουσα και μαγευτική τη βόλτα σας.

Συνεχίζοντας την βόλτα, φτάνουμε στο αγαπημένο Θησείο και αν έχετε μετακινηθεί με μέσα μεταφοράς, μπορείτε να πάρετε το τρένο της επιστροφής σας από το Θησείο! Ο περίπατος αυτός είναι πανέμορφος για όλες τις ώρες, με παιδιά ή χωρίς, με τον αγαπημένο ή την αγαπημένη σας, με την παρέα σας, με τους γονείς σας, με όποιον θέλετε να περπατήσετε χαλαρά και ήσυχα.

Έχουμε μια πολύ όμορφη πόλη και μπορούμε μέσα στο κέντρο της να ξεκουραστούμε και να την απολαύσουμε. Είναι η κατάλληλη εποχή για αυτόν τον περίπατο με τη δροσιά του Σεπτέμβρη, να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι..