Διακοποβιβλία. Μέρος δεύτερο.

Στο δεύτερο μέρος της διακοποσυλλογής παρουσιάζονται βιβλία για εκείνους που προτιμούν λίγο μυστήριο και μια στάλα φαντασία στο διάβασμά τους φέτος το καλοκαίρι!

Η Θεραπεία του Σεμπάστιαν Φίτσεκ.

Στην ιστορία πρωταγωνιστούν ένα κορίτσι που πάσχει από μια σπάνια ασθένεια, ο πατέρας της, ένας φημισμένος ψυχίατρος και μια άγνωστη γυναίκα που εμφανίζεται μυστηριωδώς για να βοηθήσει να λυθεί ο γρίφος. Το κορίτσι εξαφανίζεται ξαφνικά, ενώ βρίσκεται στον ίδιο χώρο με τον πατέρα του. Μετά από τέσσερα χρόνια και ενώ δεν έχει βρεθεί ούτε ίχνος του παιδιού, ο πατέρας καταρρακωμένος, αποσύρεται σε ένα απομονωμένο νησί. Εκεί, του χτυπάει την πόρτα η άγνωστη και φυσικά απρόσκλητη γυναίκα, λέγοντάς του ότι μπορεί να τον βοηθήσει να βρει το κορίτσι του. Το περίεργο είναι ότι αυτή δεν γνώριζε την οικογένεια, αλλά μέσω των παιχνιδιών του μυαλού της θα κάνει την προσπάθειά της…

Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα που κρατάει καθ’ όλη τη διάρκειά του την αγωνία στα ύψη και φυσικά μας ανταμείβει στο τέλος. Ευκολοδιάβαστο, για όσους αρέσει λίγο μυστήριο παραπάνω. Είναι ότι πρέπει για την παραλία!

Τα Δαιμόνια του Άντριου Ντέιβιντσον.

Ο ήρωας της ιστορίας είναι ένας πολύ όμορφος νέος άντρας, που έχοντας μεγαλώσει σε αντίξοες συνθήκες, καταλήγει να κάνει καριέρα στη βιομηχανία του πορνό και έχει βυθιστεί στα ναρκωτικά. Ώσπου… ένα μοιραίο αυτοκινητιστικό ατύχημα τον στέλνει στο νοσοκομείο, διασωληνομένο με εγκαύματα σε όλο του το σώμα. Εκεί, τον επισκέπτεται τακτικά μια γυναίκα που νοσηλεύεται στη ψυχιατρική πτέρυγα και μαζί της ξεκινάει μια ιδιαίτερη σχέση, ενώ ο ίδιος έχει χάσει κάθε ίχνος από την προηγούμενη ζωή του. Η μυστηριώδης αυτή γυναίκα θα του μιλάει για το Μεσαίωνα και θα τον ωθεί να θυμηθεί…

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία που μας ταξιδεύει εκτός από τον Μεσαίωνα και σε άλλες εποχές και ηπείρους. Ρέει ο λόγος του συγγραφέα και είναι ιδανικό για να σας κρατήσει συντροφιά στις διακοπές σας!

Ο αναρχικός των δύο κόσμων της Ούρσουλα Λε Γκεν.

Ένας επιστήμονας διχάζεται ανάμεσα σε δύο κόσμους. Ο ένας από τους δύο είναι το υπόδειγμα της δικαιοσύνης ενώ ο άλλος όχι. Στον έναν επικρατεί το απόλυτο του σωστού ενώ στον άλλον όχι… Ένας τέλειος κόσμος λοιπόν ανοίγεται στον ήρωά μας. Το ερώτημα είναι ποιος από τους δύο κόσμους θα του δώσει τη μεγαλύτερη απογοήτευση…Και γιατί; Υπάρχει άραγε ο τέλειος κόσμος ή είναι μια ουτοπία;

Αυτό το μυθιστόρημα πλέκει τον ιστό του ανάμεσα στην επιστημονική φαντασία και τον άνθρωπο ως κοινωνικό ον και η συγγραφέας το κάνει τόσο εύστοχα, που δεν έχω λόγια. Άλλωστε τί λόγια να πω για αυτήν, πώς μπορώ να αμφισβητήσω το έργο της και την αντίληψή της;

Αν θέλετε, λοιπόν τη φαντασία σας να ταξιδέψετε και τον νου σας να προβληματίσετε, σας προτείνω ανεπιφύλακτα το βιβλίο αυτό.

Το άρωμα του Πίτερ Ζίσκιντ.

Το άφησα για το τέλος γιατί πιθανώς θα είναι γνώριμο, τόσο από τη φήμη του ίδιου του βιβλίου, όσο και από την ομώνυμη ταινία που έχει κάνει θραύση. Για όσους όμως ακόμα δεν το έχουν γνωρίσει, είναι μια ευκαιρία να το κάνουν στις διακοπές τους.

Ο Ζίσκιντ μας εισάγει σε μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Η ιστορία εκτυλίσσεται στο Παρίσι του 17ου αιώνα, με τον ήρωα μας να έχει εξαιρετική όσφρηση όλων των πραγμάτων που υπάρχουν γύρω του, ακόμα και των πιο άοσμων, αλλά δεν έχει δική του μυρωδιά. Αυτό το χάρισμα της δυνατής του όσφρησης τον βοηθάει να εργαστεί στον τομέα της αρωματοποιίας. Παρ΄ όλη την απουσία της δικής του μυρωδιάς, λαχταρά να δημιουργήσει το τέλειο άρωμα, το οποίο θα συγκλονίσει τα πλήθη και για να το πετύχει… γίνεται δολοφόνος.

Ένα βιβλίο με μεγάλο νόημα για την ερμηνεία της λέξης φιλοδοξία, αλλά και της λέξης ματαιοδοξία, που θα μπορούσε να σας κρατήσει σε εγρήγορση για όσο το διαβάζετε!