“Η 8η μέρα” των Nicci French

Το σημερινό μας βιβλίο είναι ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που θα κυκλοφορήσει στις 10/10/2018 από τις εκδόσεις Διόπτρα, γραμμένο από το γνωστό ζευγάρι συγγραφέων Nicci French, των οποίων τα βιβλία έχουν βρεθεί στις ψηλότερες θέσεις σε πωλήσεις και τρία από αυτά έχουν γυριστεί και σε ταινίες. Ας το δούμε όμως αναλυτικά:
Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Σε μια λεωφόρο του Βόρειου Λονδίνου, ένα αυτοκίνητο καταλήγει στη βιτρίνα ενός καταστήματος. Ο οδηγός φαίνεται να έχει χάσει τον έλεγχο. Μόνο που ο άντρας στη θέση του οδηγού έχει δολοφονηθεί πριν από μία εβδομάδα…
Στο πάρκο του Χάμστεντ Χιθ, μια φωτιά σιγοκαίει. Μέσα στις φλόγες της κείτεται το επόμενο θύμα. Καθώς τα φθινοπωρινά φύλλα έχουν αρχίσει να πέφτουν, ένας κατά συρροήν δολοφόνος σπέρνει τον πανικό στην πόλη, παίζοντας παιχνίδια με την αστυνομία. H λίστα θανάτου μεγαλώνει γρήγορα, καθώς οι έρευνες βρίσκονται σε αδιέξοδο.Ένα είναι σίγουρο: δεν πρόκειται για έναν συνηθισμένο δολοφόνο. Κάθε νέο θύμα αποτελεί κι ένα μήνυμα προς μία και μόνο γυναίκα. Η Φρίντα Κλάιν κρύβεται. Αλλά κάποιος έχει αποφασίσει να τη βρει…
Σκοτεινό και απόλυτα εθιστικό. Παίζει με τα νεύρα του αναγνώστη.
Λίγα λόγια για τους συγγραφείς:

 

 

Το όνοµα Nicci French είναι ψευδώνυµο για το συγγραφικό ζεύγος των δηµοσιογράφων Nicci Gerrard και Sean French. Δεν είναι ζευγάρι µόνο στη συγγραφή, αλλά και στη ζωή. Είναι παντρεµένοι και κατοικούν στο Σάφολκ.

 

 

Υπάρχουν πολλά µυθιστορήµατα που έγιναν επιτυχίες µε την υπογραφή Nicci French: The Memory Game, The Safe House, Killing Μe Softly, Beneath the Skin, Secret Smile, Catch Me When I Fall, Losing You, Until It’s Over, What To Do When Someone Dies, Complicit κ.ά. Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν η σειρά µυθιστορηµάτων αγωνίας Blue Monday, Tuesday’s Gone, Σκοτεινή Τετάρτη, Σηµαδεµένη Πέµπτη, Οργισµένη Παρασκευή, Το Ρέκβιεμ του Σαββάτου, Ματωμένη Κυριακή και Η 8η Μέρα µε ηρωίδα τη Φρίντα Κλάιν, καθώς και τα ψυχολογικά θρίλερ Επιστροφή από το Σκοτάδι και Το Κόκκινο Δωμάτιο.

Λεπτομερή χαρακτηριστικά βιβλίου

Συγγραφέας: Nicci French
Ξενόγλωσσος Τίτλος: The day of the dead
Μεταφραστής: Ουρανία Τουτουντζή
Έκδοση: 1η
Ημερομηνία έκδοσης: 10/10/2018
Αριθμός σελίδων: 488
Format: Paperback
Μέγεθος: 140 x 205
Χώρα προέλευσης: Ηνωμένο Βασίλειο