Τί στάθηκε έμπνευση για 5 διάσημους συγγραφείς

Δεν υπάρχουν κανόνες εδώ πέρα. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε κάτι! (Τόμας Έντισον)

Ας δούμε λοιπόν την έμπνευση για τη δημιουργία όμορφων πραγμάτων:

Ζοζέ Σαραμάγκου: Έκανε υποθετικές ερωτήσεις. Ο συγγραφέας εμπνεόταν από ερωταπαντήσεις με ανθρώπους που συνομιλούσε. Το βιβλίο του “Περί Θανάτου” στήθηκε από την ερώτηση: “Τί θα συνέβαινε αν ο θάνατος πήγαινε διακοπές;”

Haruki Murakami: Βρίσκει μια αυστηρή ρουτίνα και εξασκεί τον εαυτό του. Συγκεκριμένα, ξυπνά κάθε μέρα στις 4, δουλεύει για έξι ώρες, τρέχει 10 χιλιόμετρα ή κολυμπά 1500 μέτρα (ή και τα δύο) και την υπόλοιπη μέρα διαβάζει και ξεκουράζεται. Κρατά τη ρουτίνα για έξι μήνες έως έναν χρόνο. Αφού ταυτόχρονα με την έμπνευση τον ενδιαφέρει να φτάνει σε μια βαθύτερη ψυχική κατάσταση.

C. S. Lewis και J.R.R. Tolkien: Ένα στοίχημα μεταξύ φίλων. Ο συγγραφέας C. S. Lewis που έγινε γνωστός από τη σειρά των βιβλίων “Τα χρονικά της Νάρνια” είχε βάλει ένα στοίχημα με τον φίλο του J.R.R. Tolkien να γράψει μια διαστημική ιστορία και ο φίλος του να γράψει μια ιστορία για ένα ταξίδι στο χρόνο. Ο Lewis τελικά το έκανε κι έγραψε το The Space Trilogy ενώ ο αγαπημένος μας J.R.R. Tolkien έχασε το στοίχημα, αφού το The Lord Of The Rings του πήρε 12 χρόνια για να τελειώσει.

James Joyce: Η μελλοντική σύζυγος. Λέγεται ότι για το σπουδαίο αυτό βιβλίο ο συγγραφέας εμπνεύστηκε από τη γυναίκα που θα γινόταν στη συνέχεια σύζυγός του στη ζωή και τα πρώτα τους ραντεβού. Το βιβλίο εξελίσσεται μέσα σε ένα 24ωρο και οι φήμες λένε ότι αυτό ήταν στις 10 Ιουνίου 1904, τη μέρα που γνώρισε τη μελλοντική του σύζυγο, Nora Bernacle

Stephen King: Από σχολικές αναμνήσεις. Ο χαρακτήρας της θρυλικής “Κάρι” Γουάιτ ήταν εμπνευσμένος από δύο κορίτσια-μαθήτριες στη ζωή του συγγραφέα: το πρώτο ήταν συμμαθήτριά του στα σχολικά χρόνια του, η οποία χαρακτηρίζεται ως παράξενη, και η μητέρα της ήταν εθισμένη στο χαρτί και στα παιχνίδια, και το άλλο κορίτσι ήταν μαθήτριά του.

Πληροφορίες από: thejohnfox.com / thewritelife.com / βικιπαιδεία / www.gnomikologikon.gr