Ποια είναι τα πέντε πρώτα βιβλία σε πωλήσεις στον κόσμο

Σύμφωνα με τα βραβεία Γκίνες και όπως είναι ευρέως γνωστό, το πρώτο βιβλίο παγκοσμίως που έχει πουλήσει πάνω από πέντε δισεκατομμύρια αντίτυπα είναι η Βίβλος. Είναι εκτός συναγωνισμού για την πρώτη πεντάδα! Επίσης, υπάρχουν και άλλα βιβλία που διεκδικούν πρωτιές, αλλά λόγω παλαιότητας κυρίως, δεν είναι επιβεβαιωμένες οι πωλήσεις τους. Ένα τέτοιο βιβλίο είναι η χριστουγεννιάτικη ιστορία του Καρόλου Ντίκενς.

Τα πέντε πρώτα βιβλία λοιπόν, που έχουν πουλήσει επιβεβαιωμένα πάνω από εκατό εκατομμύρια αντίτυπα, σύμφωνα με λίστα στην Wikipedia είναι τα ακόλουθα:

1) Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών του Tζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν

Πρωτοεκδόθηκε το 1954-1955 και οι πωλήσεις κατά προσέγγιση φτάνουν τα 150 εκατομμύρια αντίτυπα.

 

2) Ο Μικρός Πρίγκηπας του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ

Πρωτοεκδόθηκε το 1943 και οι πωλήσεις κατά προσέγγιση φτάνουν στα 140 εκατομμύρια αντίτυπα.

 

3) Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ

Πρωτοεκδόθηκε το 1997 και οι πωλήσεις κατά προσέγγιση φτάνουν στα 120 εκατομμύρια αντίτυπα. Εσείς μπορείτε να το βρείτε και να το κάνετε δικό σας εδώ.

 

4) Χόμπιτ του Tζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν

Πρωτοεκδόθηκε το 1937 και οι πωλήσεις κατά προσέγγιση φτάνουν στα 100 εκατομμύρια αντίτυπα. Σας προτείνουμε αυτή την καταπληκτική graphic novel έκδοση που μπορείτε να βρείτε εδώ!

 

5) Δέκα Μικροί Νέγροι της Αγκάθα Κρίστι

Πρωτοεκδόθηκε το 1939 και οι πωλήσεις κατά προσέγγιση φτάνουν στα 100 εκατομμύρια αντίτυπα. Αυτό το αριστούργημα, μπορείτε να το βρείτε εδώ.