Η “Ιρένα Σέντλερ” που προτάθηκε για Νόμπελ Ειρήνης το 2007, του Ζιλμπέρ Σινουέ.

Στο σημερινό μας βιβλίο, ο Ζιλμπέρ Σινουέ μας μιλάει για την Ιρένα Σέντλερ, η οποία το 2007 προτάθηκε για το Νόμπελ Ειρήνης. Ο πολυγραφότατος Σινουέ, που έχει και ελληνικές ρίζες στην καταγωγή του, μας ταξιδεύει σε μια ιστορία βασισμένη στην πραγματικότητα.

Υπόθεση:

Από το 1942, με κίνδυνο της ζωής της, η Ιρένα Σέντλερ, υπάλληλος της Κοινωνικής Πρόνοιας στη Βαρσοβία, κατάφερε να φυγαδεύσει περίπου δυόμισι χιλιάδες παιδιά από το εβραϊκό γκέτο, ενώ φυλάσσονταν νύχτα και μέρα από τους Ναζί. Ξεγελώντας τις Αρχές, κατάφερε να τα περάσει μέσα από υπόγεια ή υπονόμους, μέσα σε κούτες από χαρτόνι, σε βαλίτσες, σε σακίδια, σε μαξιλαροθήκες, κάτω από σκουπίδια. Το 1965 ανακηρύχθηκε «Δίκαιη των Εθνών».

Μέσα από τη γλαφυρή του πένα, ο Ζιλμπέρ Σινουέ φέρνει στο φως την άγνωστη για πολλούς αληθινή ιστορία μιας γυναίκας που αψήφησε τον φόβο και τον θάνατο και ανέδειξε το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής.

 

Συγγραφέας:

 

Ο Ζιλμπερ Σινουέ γεννήθηκε το 1947 στην Αίγυπτο από πατέρα Αιγύπτιο και μητέρα Γαλλίδα, ενώ η γιαγιά του ήταν Ελληνίδα. Πολύ σύντομα έδειξε το σπάνιο συγγραφικό του ταλέντο. Τα έργα του έχουν αποσπάσει σημαντικά βραβεία, όπως το Jeand’heurs (Βραβείο Ιστορικού Μυθιστορήματος), το Prix des Romancières, το Grand Prix de Littérature Policière και το γαλλικό Βραβείο των Βιβλιοπωλών. Για το έργο του Ζιλμπέρ Σινουέ εκφράστηκε με τα πλέον εγκωμιαστικά λόγια ο Πιερ Γκριμάλ, επιφανής ιστορικός μελετητής. Τον χαρακτήρισε τον σπουδαιότερο και αρτιότερο σύγχρονο συγγραφέα ιστορικού μυθιστορήματος, ο οποίος βασίζεται πάντοτε σε αρχειακό υλικό και επισταμένη έρευνα. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν συνολικά 22 βιβλία του Ζιλμπέρ Σινουέ.

 

 

Δείτε το σχετικό βίντεο με το βιβλίο:

Κατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Αληθινές Ιστορίες, Ιστορικό Μυθιστόρημα, Κοινωνικό.
Σειρά : Ξένη Λογοτεχνία
Ημ. Έκδοσης : 27/09/2018
Σελίδες : 272
Ηλικία : 18+
ISBN:978-618-01-2717-1
ISBN Ebook: 978-618-01-2718-8
Σχήμα: 14 x 21 cm
Βιβλιοδεσία : χαρτόδετο
Μορφή ebook : ePUB
Μεταφραστής : Βασιλική Κοκκίνου

Καλές αναγνώσεις!