Τα αγαπημένα βιβλία διάσημων συγγραφέων. Μέρος δεύτερο

Είναι πάντα εντυπωσιακό να μαθαίνουμε για έναν συγγραφέα που εκτιμούμε κι έχουμε παρασυρθεί διαβάζοντας τα έργα του, ποια είναι τα βιβλία εκείνα που έκαναν αυτόν να νιώσει όπως κι εμείς! Στο πρώτο μέρος είδαμε τα αγαπημένα βιβλία πέντε μεγάλων συγγραφέων. Παρακάτω ακολουθούν οκτώ μεγάλα ονόματα και οι λογοτεχνικές τους προτιμήσεις!

 

Τζέιν Όστεν

Η συγγραφέας των μυθιστορημάτων Λογική και ευαισθησία, Περηφάνια και προκατάληψη, αρεσκόταν στο να διαβάζει βιβλία, ποίηση, θεατρικά έργα. Ιδιαίτερη αγάπη όμως είχε στα βιβλία: The Corsair, The Mysteries of Udolpho, and Sir Charles Grandison.

 

Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ

Ο συγγραφέας είχε φτιάξει μια λίστα με 22 βιβλία για ουσιώδες διάβασμα, κατά την περίοδο που τον φρόντιζε μια νοσοκόμα μετά από απόπειρα αυτοκτονίας που είχε πράξει. Μέσα στη λίστα περιλαμβάνονταν τα βιβλία: Sister Carrie, The Life of Jesus, A Doll’s House, and Winesbury, Ohio.

 

Χένρι Μίλλερ

Ο Αμερικανός συγγραφέας, που άσκησε μεγάλη επιρροή στη λογοτεχνία κατά τη διάρκεια του μεσοπολέμου, είχε δείξει την προτίμησή του στα εξής βιβλία: Wuthering Heights, The Adventures of Huckleberry Finn, Les MiserablesLeaves of Grass.

 

Ρέι Μπράντμπερι

Ο σπουδαίος, Αμερικανός επίσης, συγγραφέας βιβλίων επιστημονικής φαντασίας και μυστηρίου, αγαπούσε παραδόξως, το Moby Dick, τα δοκίμια του Tζορτζ Μπέρναρντ Σω, καθώς και βιβλία του φιλοσόφου Λόρεν Εισέλεϋ τον οποίο εκτιμούσε πολύ.

 

Τζωρτζ Ρέιμοντ Ρίτσαρντ Μάρτιν

Ο συγγραφέας του Game of Thrones και σεναριογράφος έργων φαντασίας, τρόμου και επιστημονικής φαντασίας αγαπά το The Lord of the Rings trilogy και το πιο πρόσφατο Station Eleven.

 

Έρικ Λάρσον

Ο βραβευμένος συγγραφέας δημοσιογράφος και ιστορικός είναι θαυμαστής του βιβλίου The Maltese Falcon και όπως ο ίδιος έχει πει ότι ένας υπέροχος μονόλογος είναι αυτός στο τέλος του βιβλίου όπου ο Sam Spade εξηγεί στην Brigid O’Shaughnessy γιατί την καταδίδει στην αστυνομία.

 

Στίβεν Κινγκ

Τρία από τα πολλά αγαπημένα βιβλία του είναι τα εξής: Adventures of Huckleberry Finn, Satanic Verses και Blood Meridian.

 

Χαρούκι Μουρακάμι

Ο Ιάπωνας συγγραφέας και μεταφραστής έχει αγαπημένα του τα The Brothers Karamazov καιThe Great Gatsby, για το οποίο έχει πει ότι το έχει μεταφράσει λίγα χρόνια πριν και ήταν κάτι που ήθελε να το κάνει από όταν ήταν είκοσι χρονών, αλλά δεν ήταν ακόμη έτοιμος.

Πληροφορίες από: forreadingaddicts.co.uk και didyouknowfacts.com