Εννέα περίεργες αλήθειες για βιβλία που είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες

Μικρές αλήθειες για τα βιβλία και περίεργα γεγονότα με αυτά πρωταγωνιστές στον κόσμο που αξίζει να γνωρίζουμε. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

Το πιο ακριβό βιβλίο που αγοράστηκε ποτέ είναι το Codex Leicester του Λεονάρντο ντα Βίντσι. Πουλήθηκε για 30,8 εκατομμύρια δολάρια και το αγόρασε ο Μπιλ Γκέιτς σύμφωνα με το Business Insider.

Υπάρχει η λέξη “Bibliosmia” που έχει να κάνει με την αγάπη που έχει κάποιος στη μυρωδιά των βιβλίων!

Η μεγαλύτερη πρόταση που έχει γραφτεί ποτέ είναι 823 λέξεις! Ίσως να είναι μια άστικτη ασύνδετη πρόταση, αλλά σίγουρα είναι πειστική και υπάρχει στο βιβλίο “Οι Άθλιοι” του Βίκτωρος Ουγκώ, σύμφωνα με τους Μπαρνς και Νόμπλ.

Στα πρώτα βιβλία που τυπώθηκαν δεν αναγραφόταν το όνομα του συγγραφέα στο εξώφυλλό τους. Καλύπτονταν με σχέδια, δέρμα και χρυσό, αφού θεωρούνταν έργα τέχνης κι έτσι δεν υπήρχε χώρος για το όνομα του συγγραφέα!

Το πρώτο βιβλίο που γράφτηκε ποτέ σε γραφομηχανή ήταν “Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ” του Μαρκ Τουέιν. Ο συγγραφέας πρέπει να είχε πολύ μελάνι και εξαιρετική υπομονή!

Τα τρία βιβλία που έχουν διαβαστεί περισσότερο στον κόσμο είναι η Βίβλος, τα Αποφθέγματα του Προέδρου Μάο και ο Χάρι Πότερ!

Οι Ισλανδοί διαβάζουν περισσότερο στον κόσμο. Ίσως έχει να κάνει με τον καιρό, ίσως έτσι να διδάσκονται.

Ο αναλφαβητισμός εξακολουθεί να είναι ένα τεράστιο πρόβλημα σε όλο τον κόσμο. Ένας στους πέντε ενήλικες δεν μπορεί να διαβάσει ή να γράψει, με υψηλότερα ποσοστά στη Νότια και Δυτική Ασία και στην υποσαχάρια Αφρική.

Όταν εκδίδεται ένα βιβλίο στη Νορβηγία, το κράτος αγοράζει 1000 αντίτυπα και 1500 αν πρόκειται για παιδικό βιβλίο και τα διανέμει στις βιβλιοθήκες της χώρας!

Πηγή: yahoo.com και kickassfacts.com