Ποιο έργο του Στίβεν Κινγκ του άλλαξε τη ζωή. Μια εκπληκτική ιστορία.

Πριν ο Κινγκ να γίνει συγγραφέας εργαζόταν σε πλυντήριο ρούχων και αργότερα ως καθηγητής αγγλικών σε σχολείο με πολύ μικρό μισθό. Ζούσε με τη σύζυγό του Ταμπίθα και την τριών ετών κόρη τους σε τροχόσπιτο που το νοίκιαζαν για 90 δολλάρια το μήνα και δεν είχαν ούτε τηλέφωνο.

Ήταν 26 ετών όταν ξεκίνησε να γράφει την ιστορία της Κάρι, την οποία είχε εμπνευστεί από μια συμμαθήτριά του, που εξαιτίας της περίεργης συμπεριφοράς της, την κορόιδευαν στο σχολείο.

Δε δέθηκε με την ιστορία αυτή και τη θεωρούσε ανούσια, αλλά έπρεπε να τη γράψει, αφού επρόκειτο να την πουλήσει στο… περιοδικό Playboy για 2000 δολλάρια! Με αυτό το ποσό θα επισκεύαζε το αυτοκίνητό του και θα ζούσαν με όσα περίσσευαν. Τόσο απογοητεύτηκε όμως με την ιστορία της Κάρι που τελικά αποφάσισε να μην την πουλήσει και την πέταξε στα σκουπίδια. Όπως έχει και ο ίδιος δηλώσει:

«Ποιος θα ήθελε να διαβάσει μια ιστορία για ένα κορίτσι με γυναικολογικά προβλήματα; Μισούσα τον εαυτό μου το έγραφα»

Αν η σύζυγός του δεν ανέσυρε την ιστορία από τον κάδο και δεν έπειθε τον Κινγκ να την δώσει σε εκδοτικό οίκο προς έκδοση, ίσως δε θα είχαμε απολαύσει και όλες τις άλλες ιστορίες του μέχρι σήμερα.

Ο Κινγκ αποφάσισε να της κάνει το χατίρι και την τελείωσε, την παρέδωσε το 1974 στον εκδοτικό οίκο Doubleday, όντας σίγουρος ότι δε θα λάμβανε καμία απάντηση.

Πολύ σύντομα όμως έλαβε τηλεγράφημα στο τροχόσπιτο από τον εκδότη Μπιλ Τόμσον στο οποίο αναγραφόταν ότι η ιστορία του επρόκειτο να εκδοθεί σε βιβλίο και η προκαταβολή που θα λάμβανε θα ήταν 2,500 δολλάρια! Ο συγγραφέας έτσι, αγόρασε καινούριο αυτοκίνητο και έβαλε τηλέφωνο στο τροχόσπιτο.

Η συνέχεια είναι ακόμα πιο ενδιαφέρουσα:

«Ζούσα με την οικογένειά μου σε ένα τροχόσπιτο που νοίκιαζα για 90 δολάρια το μήνα. Ξαφνικά μου τηλεφωνεί ένας άνθρωπος που είχα δει μόνο μία φορά στη ζωή μου, για να μου πει πως μόλις είχα κερδίσει το πρώτο λαχείο. Τα πόδια μου δεν με κρατούσαν. Δεν έπεσα ακριβώς, μας βρέθηκα γονατισμένος στο πάτωμα μη μπορώντας να πιστέψω αυτό που είχα ακούσει»

Μετά από μερικούς μήνες τον κάλεσε στο τηλέφωνο ο Τόμσον να του πει: «Κάθεσαι; Τα δικαιώματα του βιβλίου σου πωλήθηκαν στη New American Library για 400.000 δολάρια»

Η πρώτη έκδοση της Κάρι πούλησε 13,000 αντίτυπα και η δεύτερη από τον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας του βιβλίου, ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο. Μέχρι σήμερα τα αντίτυπα των έργων του Κινγκ ξεπερνούν τα 350 εκατομμύρια!

Το έργο του “Κάρι” είναι αφιερωμένο στη σύζυγό του Ταμπίθα!

Πληροφορίες από: factrepublic.com και menshouse.gr