“Το κορίτσι που εξαφανίστηκε” Το πρώτο βιβλίο της Gillian Flynn που έγινε ταινία

Ένα ευτυχισμένο ζευγάρι. Στην πέμπτη τους επέτειο εξαφανίζεται μυστηριωδώς η σύζυγος Έιμι. Ένα ένα τα στοιχεία που βγαίνουν στην επιφάνεια ενοχοποιούν τον σύζυγο Νικ όλο και περισσότερο. Προσπαθώντας να στηρίξει την αθωότητά του, ο Νικ δεν πιστεύει αυτό που ζει. Τα στοιχεία γίνονται ολοένα και περισσότερα. Τόσο που αναρωτιέται κανείς τί να έχει τελικά συμβεί με την Έιμι; Γιατί τίποτα δεν είναι προφανές. Η ιστορία εξελίσσεται γρήγορα με πολύ ενδιαφέροντα, ανατρεπτικά στοιχεία που δε σε αφήνουν ούτε λεπτό χωρίς αγωνία.

Η Τζίλιαν Φλιν είναι Αμερικανίδα συγγραφέας. Ασχολείται κυρίως με το αστυνομικό-ψυχολογικό  μυθιστόρημα. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο του Κάνσας. Πριν γίνει συγγραφέας, ήθελε να ασχοληθεί με το αστυνομικό ρεπορτάζ, αλλά την προσέλκυσε η συγγραφή. Όσο ήταν ακόμη παιδί έγραψε μια ιστορία κόμικ που ονομάζεται “Μάσκες”. Είναι η συγγραφέας του βιβλίου “Αιχμηρά Αντικείμενα” που πρόσφατα έγινε σειρά στο HBO με μεγάλη επιτυχία και για το οποίο την έχει συγχαρεί ο Στίβεν Κινγκ. Η Φλιν έχει κατηγορηθεί ότι έχει στοιχεία μισογυνισμού στα βιβλία της γιατί οι πρωταγωνίστριες ηρωίδες της έχουν τεντωμένους ψυχολογικά χαρακτήρες. Η ίδια όμως αντιτάσσεται σε αυτό λέγοντας ότι αυτά είναι στοιχεία φεμινισμού και όχι μισογυνισμού αφού οι ηρωίδες της έχουν το ελεύθερο να είναι και κακές!

“The Gone Girl”. Το βιβλίο εκδόθηκε το 2012 από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και είναι το πρώτο της έργο που έγινε ταινία με πρωταγωνιστή τον Μπεν Άφλεκ και σκηνοθέτη τον Ντέιβιντ Φίντσερ και προβλήθηκε πρώτη φορά το 2014.

“Χιτσκοκικό. Αριστοτεχνικά φτιαγμένη παγίδα γεμάτη απολύτως ρεαλιστικούς και αναγνωρίσιμους χαρακτήρες. Ένα λαβ στόρι με το περιτύλιγμα του μυστηρίου που θέτει το αιώνιο ερώτημα όλων των αποτυχημένων σχέσεων: Πώς φτάσαμε σ’ αυτό το σημείο.”
Άνταμ Ρος, συγγραφέας

Απολαύστε τον δημιούργημα της Φλιν διαβάζοντας η βλέποντας την ταινία. Είναι ένα αληθινό αστυνομικό και ψυχολογικό έργο που θα το θυμάστε για καιρό!