Μια παιδική ιστορία που όλοι αγαπήσαμε!

Άλπεις. Κάπου στα μέσα του 19ου αιώνα ένας παππούς ζει μόνος σε ένα σπίτι, σε μια ανθισμένη πλαγιά, κατά την άνοιξη και χιονισμένη κατά τον χειμώνα. Τόσο μόνος, που οι χωριανοί νόμιζαν ότι έχει τρελαθεί. Ώσπου μια μέρα του φέρνουν ένα μικρό κορίτσι για να ζήσει μαζί του. Το χωριό τρομοκρατείται από αυτήν την ιδέα. Πώς θα ζήσει ένα μικρό παιδί με αυτόν τον αγροίκο; Ένα μικρό, όμορφο κι εξυπνούλι κορίτσι θα καταφέρει να τραβήξει μακριά τα σκοτάδια του παππού και να τον κάνει να χαμογελάσει ξανά. Αλλά στη ζωή δεν είναι όλα ρόδινα. Θα δώσουν τη μάχη τους, παππούς κι εγγονή για να καταφέρουν να ζήσουν για πάντα μαζί στο σπίτι που αγάπησαν, στη φύση που αγάπησαν!

Μια ιστορία που γράφτηκε από την Ολλανδή Γιοχάνα Σπίρι. Την ιστορία την αγάπησαν κυρίως παιδιά, λόγω της δυνατής προσωπικότητας της μικρής ηρωίδας, αν και το βιβλίο είναι αξιαγάπητο για όλους, όσους αγαπούν τις  κοινωνικές και συναισθηματικές ιστορίες. Η φαντασία μας καλπάζει στη φύση, που τόσο αγαπούσε η συγγραφέας, και το πρόβαλλε τόσο όμορφα μέσω της γραφής της.

Αυτό που όλοι γνωρίζουμε στην Ελλάδα είναι η ιαπωνική, μεταγλωτισμένη σειρά κινουμένων σχεδίων του 1974 και αποτελείται απο 53 επεισόδια. Αυτό που λίγοι γνωρίζουμε ειναι η ταινία του 1937. Μια ταινία που όσοι ζητάτε κάτι από παλιό κινηματογράφο, αξίζει να τη δειτε. Μια γλυκιά, συγκινητική ταινία της εποχής, που θα αρέσει περισσότερο στους μεγάλους παρά στους μικρούς!

Το βιβλίο μπορείτε να το αναζητήσετε στα βιβλιοπωλεία, έχει εκδοθει, μεταφραστεί και παραλλαχθεί πολλές φορές. Τη σειρά, αν έχετα παιδιά μπορείτε να τη δείτε στο y tube, (δυστυχώς μόνο τα πρώτα 23 επεισόδια) και ολόκληρη την ταινία επίσης στο y tube!

Μα φυσικά μιλάμε για την αγαπητή μας Χάιντι!