Δύο συναρπαστικές ταινίες που αξίζουν τον χρόνο των θεατών.

Οι παρακάτω ταινίες, που δεν είναι από τις διασημότερες, έχουν μια διακριτική γοητεία που τις κατατάσσει σε ένα ανώτερο επίπεδο και τις κάνει να στέκονται ψηλά, μόνο και μόνο επειδή υπάρχουν και μπορούμε να τις δούμε ανάλογα με τη διάθεσή μας. Με υπέροχα soundtracks, απίστευτη σκηνοθεσία και εξαιρετικά σενάρια.

 

Ink.

Ταινία του 2009 ανεξάρτητου αμερικανικού κινηματογράφου, που συγκλονίζει από όλες τις απόψεις. Σενάριο, σκηνοθεσία και υπέροχο soundtrack. Μια αλληγορία φαντασίας, ένα παραμύθι μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας. Το συνειδητό με το ασυνείδητο δίνουν τη μάχη τους και η μικρή Έμμα, απαγάγεται στον ύπνο της… Το τέλος της ταινίας θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό. Θα θέλετε οπωσδήποτε να την ξαναδείτε για να την αντιληφθείτε…αλλιώς. Μια περιπέτεια που διδάσκει και μένει αξέχαστη.

 

 

Donnie Darko.

O Τζέικ Τζίλενχαλ είναι ο Ντονι Νταρκο. Ο μοναχικός και ευφυής, αλλά και άστατος ψυχολογικά νέος, έρχεται αντιμέτωπος με ένα συμβάν που είναι η αρχή της περιπέτειάς του. Η πτώση και συντριβή ενός αεροπλάνου πάνω από το σπίτι του και η προσγείωση της ατράκτου στο κρεβάτι του, την ώρα που ο ίδιος απουσίαζε. Από τότε γνωρίζει τον Φρανκ, έναν φανταστικό του φίλο, τη γιαγιά Θάνατο, αλλά και την κοπέλα που θα ερωτευτεί. Τελικά, όλα είναι μοιραία στη ζωή και ο χρόνος σχετικός. Η αυτοθυσία όμως, είναι δεδομένη;