“Το ορφανοτροφείο”. Ένας ισπανικός χείμαρρος!

Ισπανία και θρίλερ θεωρώ ότι είναι ένας εξαιρετικά ενδιαφέρον συνδυασμός! Όσα από αυτά έχουν περάσει από τις οθόνες μας, σίγουρα δεν έχουν φύγει απαρατήρητα από το μυαλό μας. Το ορφανοτροφείο είναι ένα ατμοσφαιρικό θρίλερ που συνδυάζει πρωτότυπο σενάριο, εξαιρετική σκηνοθεσία και την ισπανική γλώσσα να δίνει τη χροιά του ασυνήθιστου.

Η υπόθεση έχει να κάνει με μια γυναίκα που έχει μεγαλώσει σε ορφανοτροφείο, ζει μια ήρεμη ζωή με τον σύζυγό της και τον μικρό τους γιο. Αποφασίζει να επιστρέψει και να ζήσει στο ορφανοτροφείο, εφόσον οι αναμνήσεις από αυτό είναι πολύ όμορφες, μετατρέποντας το στο καινούριο σπίτι της οικογένειάς της. Όμως εκεί περίεργα πράγματα συμβαίνουν και σιγά σιγά αποκαλύπτεται ένα καλά κρυμμένο μυστικό. Η ηρωιδα αναγκάζεται να πάρει την κατάσταση στα χέρια της προκειμένου…

..το φινάλε… απρόβλεπτο!

Ανεπιφύλακτα προτεινόμενη στους φαν των ατμοσφαιρικών θρίλερ, με την ισπανική κουλτούρα ολόγυρα, να αναδεικνύει την ταινία αυτή σε διαμάντι του είδους. Αγαπώ τα απρόβλεπτα φινάλε για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι ότι σε βγάζουν ασπροπρόσωπο αφού δεν έχασες την ώρα σου που επέλεξες να δεις μια ταινία και όταν πέφτουν οι τίτλοι τέλους σου ‘ρχεται να φωνάξεις! Κι ένας ακόμη λόγος που αφορά στις ταινίες, οι οποίες καθ’ όλη τη διάρκειά τους θέτουν υψηλές προσδοκίες σε σχέση με την πλοκή του μύθου, είναι όταν αυτές σε αποζημιώνουν στο τέλος με το φινάλε τους. Ειδικά αν αυτό, εκτός από απρόβλεπτο είναι και καλό! Τα ισπανικά θρίλερ λοιπόν τα τοποθετώ στα top of the top!

Σκηνοθεσία: Juan Antonio Bayona

Σενάριο: Sergio G. Sanchez

Πρωταγωνιστούν: Belen Rueda, Fernando Cayo, Roger Princep, Mabel Rivera, Montserrat Carulla