Πριν το ξημέρωμα. Τριλογία.

1995. Δύο νέοι γνωρίζονται μέσα σε ένα τρένο κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού τους στην Ευρώπη και ο χρόνος που έχουν για να γνωριστούν, τους φτάνει ως το ξημέρωμα, όπου ο καθένας θα πάρει το δρόμο του. Στο διάστημα της νύχτας κι έχοντας κάνει τη στάση αυτή στη Βιέννη, μιλούν για τις ζωές τους κι έχουν τον ενθουσιασμό δυο ανθρώπων που ερωτεύονται. Ο Τζέσι και η Σελίν συζητούν, μαθαίνονται και μέσα από αυτό θα προσπαθούν να γνωρίσουν καλύτερα ο ένας τον άλλον. Και το πρωί θα τελειώσουν όλα.. (Πριν το ξημέρωμα)

2004. Η Σελίν κατοικεί στο Παρίσι και ο Τζέσι βρίσκεται εκεί για να παρουσιάσει ένα βιβλίο του, αφού πλέον είναι ένας γνωστός συγγραφέας. Και ξανασυναντιούνται… τυχαία! Με παριζιάνικο άρωμα λοιπόν, κι εννιά χρόνια μετά τη μια και μοναδική τους συνάντηση, ξανανιώθουν αυτό που είχαν νιώσει τότε. Και που τώρα, έχουν στη διάθεση τους χρόνο να μιλήσουν, μόνο μέχρι το ηλιοβασίλεμα.. αφού ο Τζέσι αν μείνει παραπάνω θα χάσει την πτήση του… (Πριν το ηλιοβασίλεμα)

2013. Ακόμα εννιά χρόνια πέρασαν και ο τζέσι και η Σελίν κάνουν διακοπές στην Ελλάδα, όντας όμως παντρεμένοι με τα παιδιά τους και αυτήν τη φορά έχουν όλη τη ζωή μπροστά τους για να μιλούν…Τους γνωρίσαμε λοιπόν ενθουσιώδεις, ερωτευμένους και τώρα, συνειδητοποιημένους, να δοκιμάζουν τη σχέση τους. (Πριν τα μεσάνυχτα)

Μιλάμε ότι οι χρονολογίες που προβλήθηκαν οι ταινίες, αντιστοιχούν και στην πραγματικότητα! Ο Ίθαν Χωκ και η Τζουλί Ντελπί από πραγματικά δυο νέοι στην πρώτη ταινία, έρχονται στην τρίτη ταινία, 18 χρόνια μετά να μας εκπλήξουν. Ο σκηνοθέτης, Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, μας δίνει γεύση από Βιέννη, Παρίσι και Ελλάδα. Καμιά από τις τρεις ταινίες δεν κάνει κοιλιά. Είναι και οι τρεις όμορφες, ατμοσφαιρικές, με ενδιαφέροντες διαλόγους με τις τρεις ηλικίες να περνούν μπροστά στις οθόνες μας και να δίνουν το παρών διαφορετικά συναισθήματα κάθε φορά, με τον ενθουσιασμό του Έρωτα που με τα χρόνια γίνεται θαλπωρή της αγάπης,  που δε με αφήνουν να τις κατατάξω στις απλώς αισθηματικές κομεντί..!