Η ταινία τρόμου που για 50 χρόνια φοράει το χρυσό μετάλλιο!

Ανατρεπτική, πρωτοπόρα, ατμοσφαιρική, απολαυστική για τους λάτρεις του είδους.

Συνήθως με τις ταινίες που βλέπεις όταν είσαι παιδί ή έφηβος, συμβαίνει κάτι περίεργο. Όταν επιχειρείς να τις ξαναδείς μετά από χρόνια, που έχει πήξει το μυαλό, έχεις γίνει πιο απαιτητικός κι έχεις συνηθίσει να παρακολουθείς τις υπερπαραγωγές του Ηollywood, δεν μπορείς να καταλάβεις τί είναι αυτό που έβρισκες τόσο ενδιαφέρον τότε! Αυτό, λοιπόν είναι κάτι, που παραδόξως δε μου συνέβη στην εν λόγω ταινία και την απόλαυσα με πηγμένο μυαλό πια, περισσότερο απο κάθε άλλη φορά! Ο λόγος στο “Η νύχτα των ζωντανών νεκρών” – “The night of the living dead”.

Η υπόθεση έχει να κάνει με τους νεκρούς που ξυπνούν ξαφνικά ένα βράδυ και παρακολουθούμε τη συνάντηση μιας ομάδας ανθρώπων, οι περισσότεροι άγνωστοι μεταξύ τους, που οχυρώνονται σε ένα απομονωμένο σπίτι για να γλυτώσουν. Ο Ρομέρο, που κρατά τα ηνία της σκηνοθεσίας, μας μεταφέρει σε αυτό το κλίμα πολύ παραστατικά. Βλέπουμε πόσο δύσκολα εμπιστευόμαστε τον διπλανό μας στα δύσκολα και πόσο ο φόβος αλλοιώνει τα αντανακλαστικά μας ή πως κάποιες προσωπικότητες είναι πιο δυνατές από άλλες και ακόμα πόσο σπουδαίο ρόλο παίζει ο παράγοντας τύχη στη ζωή! Με απρόσμενο φινάλε δικαιώνει τον θεατή για την επιλογή του να τη δει.

Τα ζόμπι είναι δοσμένα με τρόπο άκρως ρεαλιστικό και ανατριχιαστικό, κάποιες φορές, θα έλεγα και παρά το παλιό της παραγωγής μπορούν να συγκριθοούν με τα εξελιγμένα, των σύγχρονων παραγωγών!

Μαζευτείτε με παρέα και απολάυτε (στο y tube) το δημιούργημα του Ρομέρο που από το 1968 έως σήμερα, είναι στην κορυφή του είδους!