Ταινίες που αγαπήθηκαν από χορευτές και χορογράφους και όχι μόνο!

Οι ταινίες που αγκαλιάζουν το χορό και τον προβάλλουν μέσω του κινηματογράφου, έχουν αγγίξει πολύ κόσμο και ιδιαίτερα όσους ασχολούνται συστηματικά με αυτόν. Μερικές από αυτές είναι οι παρακάτω:

Κεντρική Σκηνή.  (2000)

Η ιστορία εκτυλίσσεται στην Αμερικανική Ακαδημία μπαλέτου και παρακολουθούμε τα μαθήματα τους και την τελική τους παράσταση. Στην παρέα των σπουδαστών που σχηματίζεται μέσα στην ακαδημία, βλέπουμε τον ανταγωνισμό μεταξύ τους, τις απαιτήσεις του μπαλέτου, τον έρωτα να ανθίζει και πολλές, μα πολλές πουέντ! Όσοι και όσες αγαπάτε το κλασικό χορό με εναλλακτικά στοιχεία, δείτε την ταινία και απολαύστε πολύ καλούς χορευτές να τα δίνουν όλα στις οθόνες σας!

Billy Eliot. (2000)

Γιος ενός ανθρακορύχου σε μια επαρχία της Αγγλίας στα 1980, ο Μπίλι, καταλαβαίνει το ταλέντο του σχεδόν μόνος του και βλέπουμε τον αγώνα του να πείσει την οικογένεια του, να του επιτρέψει να σπουδάσει πάνω σε αυτόν. Μια πολύ γλυκιά ταινία, της οποίας το φινάλε συγκινεί και ενθουσιάζει. Διδάσκει ότι το κυνήγι των ονείρων δεν είναι ποτέ μάταιο!

Fame. (1980)

Μεταφερόμαστε στα πολύ μα πολύ ’80s και παρακολουθούμε τον αγώνα των σπουδαστών σε ακαδημία της Νέας Υόρκης. Εξαιρετική, κλασική πλέον ταινία που την αγαπήσαμε όλοι όσοι αγαπάμε και τον χορό!

Dirty Dancing. (1987)

Η Μπέιμπι στις διακοπές της με την οικογένειά της, σε ένα θέρετρο, ερωτεύεται τον Τζόνι, τον ψυχαγωγό-χορευτή του θερέτρου και μαζί του μαθαίνει να χορεύει για να αντικαταστήσει σε μια εκδήλωση την παρτενέρ του, που δεν κατάφερε να συμμετέχει. Αγαπημένη Τζένιφερ Γκρει και αγαπημένος Πάτρικ Σουέιζ σε αυτήν την γλυκύτατη ταινία, γεμάτη θετική ενέργεια και έμπνευση! Με ανεπανάληπτο σάουντρακ και το πιο εντυπωσιακό φινάλε, η ταινία αυτή είναι μέσα στις καρδιές μας!

Flashdance. (1983)

Ένα τραγούδι θα αναφέρω μόνο. “What a feeling”! Η ηρωίδα, από εργάτρια το πρώι και χορεύτρια της νύχτας, καταφέρνει να ακολουθήσει το όνειρό της και να περάσει τις εξετάσεις χορού.

Moulin Rouge. (2001)

Κακά τα ψέματα, είμαι φαν της ταινίας. Η ερωτική ιστορία μιας όμορφης χορεύτριας στο Moulin Rouge κι ενός φτωχού συγγραφέα κατά το 1899, στο Παρίσι. Κοστούμια, χορογραφίες, μουσική, ερμηνείες αναστάτωσαν τους κύκλους του χορού, όταν κυκλοφόρησε και θεωρώ ότι έφερε νέα πνοή στους κύκλους των χορογράφων. Αξίζει να τη δείτε, είναι μεν μιούζικαλ, αλλά δε μοιάζει με τα άλλα, που κουράζουν και πολλοί τα βρίσκουν αστεία. Είναι ένα φαντασμαγορικό θέαμα, που όσοι αγαπάτε το χορό πρέπει να απολαύσετε!