Οι καλύτερες μεταφορές comics στο Netflix (που δεν είναι DC ή Marvel)

Όταν μιλάμε για τηλεοπτικές εκπομπές που βασίζονται σε comics, η DC και η Marvel είναι οι de facto ηγέτες. Ωστόσο, οι άνθρωποι που δεν ασχολούνται με το χώρο των graphic novels, μπορεί να μην γνωρίζουν ότι υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος πέραν των τετριμμένων Batman, Spiderman κτλ, που χαρακτηρίζεται από πολλά διαφορετικά είδη, πολλά από τα οποία έχουν επίσης μεταφερθεί στην μικρή ή μεγάλη οθόνη. Αν ψάχνετε για κάτι πέρα από το συνηθισμένο, εδώ είναι μια λίστα με μη-Marvel και DC μεταφορές διαθέσιμες στο Netflix.


Happy! (Season 1)

Τι γίνεται αν θα μπορούσατε να δείτε και να επικοινωνήσετε με τον φανταστικό φίλο του παιδιού σας; Αυτό είναι ένα από τα ερωτήματα που θα κλιθεί να απαντήσει ο αστυνομικός Nick Sax (Christopher Meloni) στην πρώτη σεζόν αυτής της σκοτεινής κωμωδίας. Με βάση το ομώνυμο short comic, μην αφήνετε το Χριστουγεννιάτικο σκηνικό και το αξιολάτρευτο άλογο στο cover να σας ξεγελάσει: Αυτό δεν είναι ένα show για παιδιά.


Wynonna Earp (Season 1 2)

Το Wynonna Earp τιτλοφορεί το όνομα της ηρωίδας, μίας απόγονου του θρύλου της άγριας δύσης Wyatt Earp, που επιστρέφει στη γενέτειρά της και μάχεται δαίμονες μαζί με την αδελφή της και μια ομάδα φίλων. Με σκηνικό μία διασκεδαστική, υπερφυσική Δύση, με περισσότερη δράση από ότι θα περίμενες, έχει ήδη συγκριθεί με τη Buffy, την πασίγνωστη Vampire Slayer.


The Umbrella Academy (Season 1)

Η σειρά για την οποία γράψαμε πρόσφατα, βασίζεται στο ομώνυμο comic του Gerard Way, η σειρά περιστρέφεται γύρω από μια δυσλειτουργική οικογένεια υιοθετημένων αδελφών με υπερφυσικές δυνάμεις, οι οποίοι στην εφηβεία τους λειτουργούσαν ως ομάδα υπερηρώων με το όνομα Umbrella Academy. Επανασυνδέονται μετά από χρόνια που έχουν απομακρυνθεί, για να λύσουν το μυστήριο του θανάτου του πατέρα τους, αλλά και την απειλή μιας επικείμενης αποκάλυψης.

Φήμες αναφέρουν πως η σειρά, αν δεν έχει ήδη ανανεωθεί, επίκειται η άμεση ανανέωση και το ξεκίνημα των γυρισμάτων μιας και έγινε ένα από τα hit της πλατφόρμας!


Riverdale (Season 1 2)

Το CW έχει βασικά μονοπώλιο στις προσαρμογές comics της DC (Arrowverse, Black Lightning), αλλά έχει επίσης διακλαδωθεί και σε άλλα “σύμπαντα”. Ειδικά με την συμφωνία του καναλιού με το Netflix, όλες οι σειρές εμφανίζονται λίγο μετά την προβολή τους από το κανάλι, ανά επεισόδιο (με μόνη παραφωνία το Arrow που είναι 2 season πίσω). Το Riverdale, βασίζεται στους δημοφιλείς χαρακτήρες από τα comics του Archie, έχει μεταφερθεί με ένα πιο ενήλικο τόνο στην οθόνη μας. Προφανώς για αυτό και έχει διατηρήσει το ενδιαφέρον του κοινού.


Chilling Adventures of Sabrina (Season 1 – 2) 

Βασισμένο επίσης σε έναν χαρακτήρα από τα Archie Comics, το Chilling Adventures of Sabrina είναι μια σειρά, όπως και το Riverdale, αλλάζει τον καλοσυνάτο/αθώο χαρακτήρα των comics και τους δίνει μία πιο ενήλικο και σκοτωνεί πλευρά. Η σειρά μοιράζεται το ίδιο “σύμπαν” με το Riverdale, το οποίο προφανώς και κάνει το crossover πολύ πιθανό στο μέλλον (το CW έχει εμπειρία πάνω στο θέμα!).

Σε αντίθεση με τον Riverdale, η σειρά δημιουργήθηκε αποκλειστικά για το Netflix. Το πρώτο μέρος της Season 1 κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2018, με ένα special επεισόδιο να εμφανίζεται την περίοδο των Χριστουγέννων. Το δεύτερο μέρος της season 1 βγαίνει στις 5 Απριλίου 2019, φέρνοντας το σύνολο της πρώτης season σε 20 επεισόδια.