Έρωτας και θάνατος στο σύμπαν των ρομπότ..

Σειρά: Love, Death and Robots

Δημιουργός: Tim Miller

18 αυτοτελή επεισόδια έρχονται από το μέλλον, για να μας πουν την δική τους ιστορία, διάρκειας το πολύ 17 λεπτών το καθένα. Ομολογουμένως, δεν ήταν πρώτη μου επιλογή η συγκεκριμένη σειρά, λόγω του ότι δεν προτιμώ σχεδόν ποτέ τα animation.

Σκηνές από τα διάφορα επεισόδια

Λίγο ο -πολυαγαπημένος- David Fincher ως παραγωγός της σειράς, λίγο η πειθώς μιας φίλης, με έκανε να πατήσω το play για το πρώτο επεισόδιο. Το ‘Sonnie’s edge‘, διάρκειας 10 περίπου λεπτών με κράτησε άλλα 10, αφού το έβαλα αυτόματα μετά το τέλος του ξανά. Το επεισόδιο σε βάζει για τα καλά στο νόημα της σειράς με το πιο ωραίο ‘beastie‘ fight που έχω δει ποτέ, καθώς και με ένα υπέροχο τέλος.

Αρκετό για να κρατήσει την προσοχή σου σε μεγάλα επίπεδα, σε ‘πείθει‘ να δεις και τα επόμενα επεισόδια, τα οποία διαφέρουν το ένα από το άλλο, έχοντας προφανώς κεντρικό άξονα φουτουριστικά σκηνικά και ‘προφητικά’ σενάρια.

Το επόμενο που ξεχωρίζω, είναι το ‘The witness‘, το οποίο αποτελεί έναν κύκλο καταδίωξης και παράνοιας, στο πακέτο ενός βίντεο κλιπ. Εντυπωσιακά χρώματα, υπέροχη μουσική εκεί που πρέπει, χωρίς πολλά λόγια. Ενώ αρχικά δεν είχα δώσει την απαραίτητη προσοχή, κάπως ‘μεγάλωσε μέσα μου’ στην συνέχεια.

Αρχαίο κινέζικο πνεύμα σε μορφή αλεπούς έρχεται για να μπλέξει με την τεχνολογία και με τη στήριξη ενός αγοριού θα βρει τη νέα της ταυτότητα. Ο παραδοσιακός πολιτισμός δεν χάνεται ακριβώς με το πέρασμα του χρόνου, αλλά μετουσιώνεται σε κάτι άλλο μαγικό, εφόσον η ίδια η μαγεία βγήκε από την πεποίθηση των ανθρώπων. Όλα αυτά στο 8ο επεισόδιο της σειράς, επ’ ονόματι ‘Good hunting’.

Τέλος, προσθέτω στα αγαπημένα μου και το ‘Zima blue’, σαν ένα από τα πιο συγκινητικά και αληθινά της σειράς. Κινούμενο σε πιο φιλοσοφικά/ψυχολογικά θέματα, σε προβληματίζει, ωθώντας σε παράλληλα σε πιο απλοϊκές σκέψεις, οι οποίες τείνουν να γίνουν εντέλει απελευθερωτικές.

Εν κατακλείδι, προτείνω ανεπιφύλακτα να ταξιδέψετε σε αυτούς τους 18 διαφορετικούς ‘σταθμούς’ της σειράς. Θα βρείτε οπωσδήποτε κάποιον που θα προτιμήσετε ιδιαίτερα, παρόλο που μπορεί να σας ξενίσει αρκετά η αρχική προσέγγιση ορισμένες φορές.