Η Umbrella Academy είναι εδώ!

Η νέα υπερηρωική blockbuster σειρά του Netflix, δεν κινείται στο ύφος των σειρών της Marvel (είτε μιλάμε για Agents of S.H.I.E.L.D, είτε μιλάμε για Daredevil) ούτε στο ύφος του Arrowverse (ευτυχώς!!). Μπορώ να πω πως πιο πολύ έρχεται κοντά στο ύφος του comic American Gods (προσωπική άποψη), πάντα μιλώντας για την αισθητική της σειράς.

Η σειρά είναι προσαρμογή των comics του ίδιου ονόματος, που δημιουργήθηκε από τους Gerard Way και Gabriel Bá και δημοσιεύθηκε από την Dark Horse Comics. Η πλοκή περιστρέφεται γύρω από μια δυσλειτουργική οικογένεια υιοθετημένων αδελφών με υπερφυσικές δυνάμεις, οι οποίοι στην εφηβεία τους λειτουργούσαν ως ομάδα υπερηρώων με το όνομα Umbrella Academy. Επανασυνδέονται μετά από χρόνια που έχουν απομακρυνθεί, για να λύσουν το μυστήριο του θανάτου του πατέρα τους, αλλά και την απειλή μιας επικείμενης αποκάλυψης. Το cast αποτελείται από δυνατά ονόματα όπως η Ellen Page, ο Tom Hopper, ο David Castañeda, η Emmy Raver-Lampman, ο Robert Sheehan, τον Aidan Gallagher και την Mary J. Blige (ναι αυτήν την Mary J. Blige!)

Το cast σε αντιπαραβολή με τους χαρακτήρες του comic

Η σειρά κινείται σε σκοτεινούς ρυθμούς, όμως το humor (τις περισσότερες φορές dark) δεν λείπει. Τα συγχαρητήρια μου στον σκηνοθέτη, τον σκηνογράφο αλλά και τους υπεύθυνους της μουσικής επένδυσης της σειράς. Έχουν κάνει εκπληκτική δουλειά, υπάρχουν σκηνές και τοποθεσίες που σου μένουν πολύ μετά από το τέλος της 1ης season (έχει ήδη ανανεωθεί για 2ή season), με καλύτερο παράδειγμα την έπαυλη του πατέρα των αδερφών, Sir Reginald Hargreeves (πολύ καλός ο Colm Feore στο ρόλο του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου).

Ειδική μνέια, στο αγαπημένο μου δίδυμο εκτελεστών, Hazel και Cha-Cha! Η δυναμική μεταξύ τους είναι πολύ καλύτερη από ότι της οικογένειας της Academy.

Η ένσταση μου έχει να κάνει κυρίως με την ροή της πλοκής. Υπήρξαν επεισόδια τα οποία προσπαθούν να δώσουν “βάθος” στον κάθε χαρακτήρα, αλλά τελικά καταλήγουν να γίνονται , τολμώ να πω, βαρετά. Ευτυχώς η σειρά στα δύο τελευταία επεισόδια της κατάφερε να με τραβήξει, με τις ανατροπές αλλά και τα μυστήρια που άφησε άλυτα, για να μας κάνει να ανυπομονούμε για την επόμενη season.

Εάν θέλετε κάτι το “διαφορετικό” στο υπερηρωικό τηλεοπτικό τοπίο, τότε το The Umbrella Academy θα σας ικανοποιήσει… εάν καταφέρετε να περάσετε τους σεναριακούς του βάλτους.