Ψάχνεις μια καλή σειρά τρόμου; Τη βρήκες: Penny Dreadful

Δημιούργημα κυρίως του John Logan, πρωτοπροβλήθηκε το 2014 και μετράει τρεις κύκλους, αν και περιμένουμε εναγωνίως τον τέταρτο που αναμένεται το 2019.

Τα penny dreadfuls, στα οποία βασίστηκε η σειρά ήταν βρετανικά δημοσιεύματα του 19ου αιώνα, με μακάβριο θέμα. Σε αυτά εμπλέκονται με μαεστρία γνωστοί χαρακτήρες, κυρίως λογοτεχνικοί, της εποχής. Μαζί τους ένα κάστ που μας αφήνει με πολύ καλές εντυπώσεις. Συγκεκριμένα:

  • Reeve Carney ως Ντόριαν Γκρέι, ένας βέβαιος, μαγευτικός, αλλά μόνος, απομονωμένος άνθρωπος.
  • Timothy Dalton ως Σερ Μάλκολμ Μάρεϊ, ένας σκληροτράχηλος Αφρικάνος εξερευνητής σε μια βαθιά προσωπική αναζήτηση να βρει την κόρη του Μίνα που απήχθη.
  • Eva Green ως Βανέσα Άιβς, μια αινιγματική ηρωίδα που αγνοεί το πνεύμα της εποχής και αποδεικνύει τον εαυτό της μια υπολογίσιμη δύναμη.
  • Rory Kinnear ως Κάλιμπαν, ένα απροσδόκητα εύγλωττο τέρας του Φρανκενστάιν
  • Billie Piper ως Μπρόνα Κροφτ, μια Ιρλανδή μετανάστης που προσπαθεί να ξεφύγει το βάναυσο παρελθόν της.
  • Danny Sapani ως Σέμπεν, εδώ και πολύ καιρό σύμμαχος του Σερ Μάλκολμ με ένα μυστηριώδες πρόσωπο.
  • Harry Treadaway ως Βίκτωρ Φρανκενστάιν, ένας αλαζονικός νεαρός άνδρας που όλη του η ζωή περιστρέφεται γύρω από την έρευνά του.
  • Josh Hartnett ως Ήθαν Τσάντλερ, ένας γοητευτικός, αυθάδης, τολμηρός άνθρωπος της δράσης με μυστηριώδη σκοπευτική δεινότητα, που δεν φοβάται τη βία και είναι πιο περίπλοκος από ό,τι ο ίδιος θέλει να παραδεχτεί.

Αν αναρωτιέστε πώς όλα τα παραπάνω συνδέονται μεταξύ τους, μπορείτε να δείτε τη σειρά και θα λυθούν απόλυτα όλες σας οι απορίες.

Καθώς θα λύνετε τις απορίες σας όμως, θα θαυμάσετε την Εύα Γκριν σε μια εξαιρετική ερμηνεία, θα ταξιδέψετε με την υπέροχη μουσική στο Λονδίνο του 19ου αιώνα, θα εντυπωσιαστείτε από τα σκηνικά και τα κοστούμια που δίνουν μια ρεαλιστική εικόνα και θα υπάρξουν πολλές στιγμές που θα ανατριχιάσετε με την εξέλιξη των πραγμάτων.

Η σύνδεση των χαρακτήρων με τα penny dreadfuls οδηγούν στη δημιουργία μιας ελκυστικής ιστορίας που σίγουρα καθιστούν τη σειρά μια από αυτές που ο θεατής δεν αρκείται στο ένα επεισόδιο τη μέρα!