Οι Desert Monks παρουσιάζουν το ντεμπούτο album τους στο ΙΛΙΟΝ Plus

Οι μέρες πέρασαν και φτάσαμε μία μέρα πριν την παρουσίαση του πρώτου full album των Desert Monks! Στις 08/02/2019 λοιπόν, οι Desert Monks στο ΙΛΙΟΝ Plus (Κοδρίγκτωνος 17, Αθήνα) θα μας παρουσιάσουν το Dark Grooves, παρέα με τους Mind Departure και του Valerie’s Bones!

Λίγα λόγια για τους Desert Monks:

Δημιουργήθηκαν το 2015 στην Αθήνα και η μουσική τους επικεντρώνεται στην Alternative Rock χωρίς όμως να περιορίζεται, καθώς περιλαμβάνει πλήθος στοιχείων που αντικατοπτρίζουν τις προσωπικές καλλιτεχνικές τους καταβολές.

Το Dark Grooves είναι η πρώτη επίσημη δουλειά της μπάντας και κυκλοφόρησε μόλις το Δεκέμβρη που μας πέρασε. Μαρτυρά ένα δεμένο ήχο με περιστασιακά ήρεμες μελωδίες, μεγάλη ατμοσφαιρικότητα, σκοτεινά σημεία, έντονα ξεσπάσματα, αλλά κ ξεκάθαρους ρυθμούς.
Ακούγοντάς το, μας βάζει από την πρώτη στιγμή σε μία ταξιδιάρικη ατμόσφαιρα και αυτό είναι λογικό, καθώς οι Desert Monks κατάφεραν να παραλληλίσουν τη μουσική τους, με μια προσωπική διαδρομή – ένα road trip, μία που τα ταξίδια είναι άμεσα συνδεδεμένα με την ενδοσκόπηση, όρο που χαρακτηρίζει και την οντότητα της μπάντας. Ο στόχος τους είναι να τους ακολουθήσουμε στο δρόμο προς τη λύτρωση, όπως ακριβώς πράττει κ ο ήρωας πάνω στον οποίο στηρίχτηκε το όλο concept του ντεμπούτου τους.

Μετρούν λίγα χρόνια παρουσίας, παρόλα αυτά έχουν λάβει μέρος σε αρκετά gigs & festivals,
πράγμα που μαρτυρά ότι έχουν έρθει για να αφήσουν το στίγμα τους.

Το “Dark Grooves” περιλαμβάνει όλα όσα απαιτούνται για να αποτελέσει το εισιτήριό τους στη μουσική σκηνή όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού.


Όμως για να μπείτε στο κλίμα, διαβάστε λίγα λόγια από μία συντάκτρια του Artigo, για τα συναισθήματα που της δημιουργούν οι Desert Monks..

Mία μπάντα από το 2015 στο χώρο της rock μουσικής με στοιχεία που διακριτικά αγγίζουν ένα ευρύτερο φάσμα μουσικών διαδρομών, αφήνοντας σε να ζεις στο δικό σου παραμύθι! 

Προσωπικά ακούγοντάς τους, ένιωσα σα να ήμουν εκεί την ώρα που ηχογραφούσαν και συμμετείχα απλά πινοντας τη μπύρα μου και χορεύοντας. Εύκολα καταλαβαίνεις πόση αγάπη έχουν δώσει στη δουλειά τους, πόσο στρωτά συνδιάζουν στίχους με ήχους και αν το χεις και λίγο με τη ψυχοσύνθεση, είναι ξεκάθαρο πως οι Desert Monks περνάνε το μηνυμα μιας αισιοδοξίας μέσα στη μαυρίλα τριγύρω.Φωτεινές αναζητήσεις σε σκοτεινές διαδρομές, από μια παρέα μουσικών που σου γνωρίζουν ευχάριστα ψυχεδελικά μονοπάτια, με την άρτια εξημέρωση μιας κιθάρας, το αρμονικό και άλλωτε δυναμικό ξέσπασμα των κρουστών, το καρτερικό παιχνίδισμα του μπάσου και μία φωνή με την ελαφριά αίσθηση από γρανάζι! Ταξίδι...

Αξίζει να ψαχτείς λιγάκι για να ανακαλύψεις τα ωραία, και ας μη ξεχνάμε πως η μουσική για τον καθένα μας είναι το πιο κρυφό σημείο αυτοπροσδιορισμού και απόδρασης

Σας περιμένουμε όλους στο ΙΛΙΟΝ Plus, αύριο στις 20:30 για μία συναυλία που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη!

Τα μέλη του γκρουπ:

Ανδρέας Ντρούλιας: Κιθάρα, Φωνή
Θάνης Παρασκευόπουλος: Μπάσο, Φωνητικά
Βαγγέλης Μπουγιατιώτης: Κιθάρα
Κώστας Αμαργιανιτάκης: Τύμπανα