Γιώργος Δαναός. Τον γνωρίσαμε στο The Voice και τον ακούμε στο You Tube

Τον μουσικό-τραγουδιστή Γιώργο Δαναό τον γνωρίσαμε στο You Tube με μια πολύ όμορφη ερωτική μπαλάντα, το “Να’ σαι καλά”. Στη συνέχεια, στο κανάλι του στο You Tube “Γιώργος Δαναός” ακούσαμε κι ένα ακόμα ιδιαίτερο τραγούδι το “Δεν υπάρχει μία”. Είδαμε ότι πρόκειται για έναν πολύ αξιόλογο νέο δημιουργό, έτσι θελήσαμε να τον γνωρίσουμε από κοντά και να του κάνουμε μερικές ερωτήσεις!

Γιώργο, δύο πολύ όμορφα τραγούδια, το “Να’ σαι καλά” και το “Δεν υπάρχει μία”, αλλά και εντυπωσιακά διαφορετικά μεταξύ τους, ως προς το είδος που εκπροσωπούν.

Όντως είναι δύο διαφορετικά τραγούδια μεταξύ τους. Το “Δεν υπάρχει μία” είναι μια παρένθεση μέσα στο είδος της μουσικής που υπηρετώ. Κάποια στιγμή ένιωσα την ανάγκη να πάρω θέση για τα πράγματα που λίγο πολύ βιώνουμε την περίοδο αυτή της κρίσης. Έτσι, μέσα από μια σατιρική διάθεση, προσπάθησα να δώσω ένα κοινωνικοπολιτικό μήνυμα!

Ποιες είναι οι μουσικές σου επιρροές;

Κοιτάξτε, είμαι ένα περίεργο μουσικό κράμα πολλαπλών μουσικών επιρροών, ελληνικών και ξένων. Μεγάλωσα ακούγοντας Καζαντζίδη και τα λαϊκά της εποχής του ’60 και ’70 από τον πατέρα μου. Στη συνέχεια, άκουγα και έπαιζα ροκ μουσική όπως Gallagher, Santana, Queen κ.τ.λ. Αργότερα, ασχολήθηκα με νεότερους, Έλληνες μουσικοσυνθέτες όπως ο Αντώνης Βαρδής, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Στέλιος Ρόκκος κ.α.

Πώς θα περιέγραφες τη μουσική σου διαδρομή;

Ξεκίνησα σε νεαρή ηλικία παίζοντας στην Πλάκα και στο Jazz Bar στο Κολωνάκι, μεδιάφορους φίλους, μουσικούς, με ρεμπέτικα, έντεχνα και ελαφρολαϊκά τραγούδια. Αργότερα, έφτιαξα ένα δικό μου σχήμα και παίζαμε σε διάφορες μουσικές σκηνές, δικά μου τραγούδια και αγαπημένες διασκευές. Για ένα διάστημα χάθηκα λίγο από τα μουσικά δρώμενα λόγω συνθηκών, ωστόσο συνέχισα να ασχολούμαι με την σύνθεση και τη διδασκαλία ηλεκτρικής και ακουστικής κιθάρας. Το 2016 συμμετείχα στο The Voice και μετά από αυτό αποφάσισα να επανέλθω στο μουσικό προσκήνιο παρουσιάζοντας δικά μου τραγούδια στο κανάλι μου στο You Tube.

Εξαιρετικά ενδιαφέροντα όλα αυτά. Πού στοχεύεις, λοιπόν Γιώργο, στο μουσικό χώρο;

Εμφανίζοντας τη δουλειά μου στο You Tube θέλω να ακουστεί στον κόσμο και σε αυτούς που γνωρίζουν και αγαπούν τον Γιώργο Δαναό για αυτό που κάνει και προσφέρει. Δίνοντας, λοιπόν, το καλλιτεχνικό μου στίγμα, είμαι ανοιχτός σε προτάσεις για συνεργασίες. Παίζοντας δικά μου τραγούδια, καθώς και διασκευές πολύ επιτυχημένων τραγουδιών, μπορούμε να παρουσιάσουμε πολύ καλές μουσικές προτάσεις. Με τη νέα χρονιά , τέλος, έρχονται και νέες δημιουργίες! 

Τα τραγούδια του Γιώργου, μπορείτε να τα βρείτε στο κανάλι του στο Youtube!


 


Και στο facebook μπορείτε να ακολουθήσετε, βρίσκοντας τη σελίδα του: ¨Giorgos Danaos”
και στο instagram: @giorgos.danaos