Moonshine Effect! Τέρψη για ταξίδι…

 

 

  Ταξίδι του μυαλού, ταξίδι της ψυχής, απλό ταξίδι… Μέσα στη δυναμική ενός δίσκου, χάος από εικόνες δικές σου! Εικόνες με τάξη και αταξία, που ακολουθούν αυτά που έζησες και όσα θες να ζήσεις, που χαρακτηρίζουν το χρώμα και τη μυρωδιά του σύμπαντος σου, που βγαίνουν στην επιφάνεια του  μυαλού χωρίς κάλεσμα απαραίτητα, απλά με ένα play!

 

 

 

 

Με μεγάλη μου χαρά μέσα από το Artigo, γνώρισα τον Johnny Dell’ Orso και άκουσα τους Moonshine  Effect, ένα ελληνικό πρότζεκτ με μουσικές προδιαγραφές που θα στεκόταν άνετα στο εξωτερικό, καθώς ο ήχος τους θυμίζει αγαπημένες μπάντες διεθνούς απήχησης στο χώρο της indie,dream pop μουσικής. Στο μπαράκι ενός φίλου, με τα κοκτέιλ μας και μια ευχάριστη αμηχανία, ο Johnny μου μίλησε για την αγάπη του σε όλο αυτό και την προσπάθεια του να ολοκληρώσει μία πραγματικά αξιόλογη δουλειά που ξεκίνησε από το 2015 και τελείωσε φέτος. “Our eyes should meet” είναι ο τίτλος του δίσκου και κυκλοφορεί από την B-otherside Records σε cd και βινύλιο, καθώς ο εμπνευστής και δημιουργός του πρότζεκτ, Johnny Dell’ Orso, δηλώνει ταγμένος “βινυλιάκιας”, έχει τεράστια συλλογή δίσκων και δουλεύει σε κεντρικό μεγάλο δισκοπωλείο της Αθήνας!

Το intro του δίσκου είναι ο ήχος ενός μουσικού κουτιού και σαφώς παραπέμπει όλους εμάς τους ρομαντικούς, σε στιγμές που το μυαλό χρειάζεται απόδραση, ανοίγει το κουτί και ταξιδεύει σε ψυχεδελικούς folk τόνους, παρεα με μία νότα εκείνης της γλυκιάς μελαγχολίας, που αγκαλιάζει ανάλαφρα την αύρα τριγύρω.. Η μελωδική φωνή της Jacqueline Chermille δένει απόλυτα με τη σύνθεση των κομματιών και σαν εικόνα το τέλος του άλμπουμ,θα μπορούσε απόλυτα να αποτυπωθει σε μια ερημική παραλία, την ώρα που χαράζει ο ήλιος..

Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δωθεί και στον Kostas Lamda που συμμετείχε στη σύνθεση και την δημιουργία κάποιων κομματιών του δίσκου, μαζί με τον Johnny Dell’ Orso, καθώς και σε όλους τους μουσικούς ξεχωριστα που συμμετείχαν στην πραγμάτωση του δίσκου. Πήρα το θάρρος για λίγες ερωτησούλες, αν και η αλήθεια είναι πως ψυχογραφόντας τον συνομιλητή μου, η έκφραση της όποιας αλήθειας του, πηγάζει από τη μουσική του.


Πως ξεκίνησαν οι Moonshine Effect;

Johnny Dell’ Orso: Οι Moonshine Effect σχηματίστηκαν το 2015 για την δημιουργία του album “Our Eyes Should Meet”. Τα τραγούδια βασίστηκαν σε κάποιες αρχικές ιδέες του Johnny Dell’ Orso, ενώ τα τρία πρώτα τραγούδια του album γράφτηκαν μαζί με τον Kostas Lamda. Ακολούθησε μια περίοδος για να φτιαχτεί η demo μορφή όλων των τραγουδιών, με μεγάλη βοήθεια στο edit από τον John X-Tram σε τρία από αυτά. Στη συνέχεια πήγαμε στο studio και με την συνδρομή των καλών φίλων και μουσικών Pinto de Lima, Nikos Darilas, Theodoros Dremetsikas και Jacqueline Chermille ηχογραφήσαμε το album.

Ποιες είναι οι μουσικές επιρροές σας και τα αγαπημένα σας συγκροτήματα ή καλλιτέχνες;

Johnny Dell’ Orso: Οι επιρροές μας είναι καλλιτέχνες της δεκαετίας του ‘60 όπως οι Velvet Underground, ο Neil Young, ο Nick Drake, αλλά και indie pop σχήματα του ’80 σαν τους Pale Fountains και τους Go-Betweens. Επίσης έχουμε επηρεαστεί από groups του ’90 όπως οι Damon and Naomi, αλλά και από την alternative folk/ country σκηνή του ‘90 με μπάντες όπως οι Mazzy Star, οι Calexico, και άλλοι. Επίσης, αγαπημένα συγκροτήματα είναι οι Yo La Tengo, οι Sonic Youth, οι Stereolab, οι Tindersticks, οι Madrugada, οι Belle and Sebastian και πολλοί άλλοι.

Τι είναι Moonshine Effect και πώς προέκυψε όνομα για το πρότζεκτ;

Johnny Dell’ Orso: Λέγοντας Moonshine Effect εννοούμε την γοητεία που ασκεί το φεγγάρι πάνω σε μία ψυχή. Πολύ απλά μας αρέσει η νύχτα και μαγευόμαστε από τα αστέρια.

Ποια είναι τα όνειρα των Moonshine Effect , εντός ή εκτός Ελλάδος;

Johnny Dell’ Orso: Οι Moonshine effect θέλουν να επικοινωνήσουν τη μουσική τους και να ακουστούν τα τραγούδια τους, εντός κι εκτός Ελλάδας. Αν καταφέρουμε να αγγίξουμε ψυχές, να μοιραστούμε σκέψεις, όνειρα και αγαπήσει ο κόσμος το album, θα είναι ό,τι καλύτερο για εμάς.

Τελευταία ερώτηση και πιο σημαντική! Τί ήθελες να γίνεις μικρός;

Johnny Dell’ Orso: Ζορό!


Ο John X-Tram βοήθησε στην demo μορφή των τραγουδιών 4,5 και 7.

Οι μουσικοί που συμμετείχαν στην ηχογράφηση του album είναι οι :

Pinto de Lima : Μπάσο

Nikos Darilas : Κρουστά

Theodoros Dremetsikas : Πλήκτρα

Kostas Lamda : Πλήκτρα

Johnny Dell’Orso : Κιθάρες

Jacqueline Chermille : Φωνητικά

 

Οι ηχογραφήσεις, το edit και το mix έγιναν από τον Theodoro Dremetsika στην Αθήνα την περίοδο 2016-2017.

Επιπλέον edit και mix έγινε από τον Kosta Lamda.

Το mastering έγινε από τον George Boti στο Λονδίνο τον Δεκέμβριο του 2017.

Το album κυκλοφορεί σε cd και βινύλιο και διανέμεται από την B – Otherside records.

Moonshine Effect

Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στον Pinto de Lima για την επικοινωνία, την αποστολή του cd και τη γνωριμία με τον Johnny Dell’Orso.

 

Καλά μουσικά ταξίδια παιδιά!