Φιλοσοφικό brunch στο Θέατρο Πορεία

Αγαπητοί θεατές,
το θέατρο Πορεία διοργανώνει για τους συνδρομητές του φιλοσοφικό brunch, την Κυριακή 31 Μαρτίου, με θέμα: «Η κανονικότητα του πάθους»

Στην εκδήλωση – ανοικτή συζήτηση με το κοινό θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε και να ερμηνεύσουμε τα ανθρώπινα πάθη με τη βοήθεια της φιλοσοφίας και της ψυχανάλυσης με αφορμή την παράσταση Γιούγκερμαν.

Ο Μ. Καραγάτσης στα μυθιστορήματά του Ο συνταγματάρχης ΛιάπκινΓιούγκερμαν και Μεγάλη Χίμαιρα γίνεται ανατόμος των ανθρώπινων παθών αφού σκιαγραφεί του ήρωες του να αντιπαλεύουν συνεχώς με τις βιολογικές τους ορμές και τα κληρονομικά τους πάθη. Ο Λιάπκινη Μαρίνα και ο Γιούγκερμαν καταφάσκουν σε έναν τραγικό ηδονισμό και οδηγούνται τελικά στην καταστροφή. Για τον Καραγάτση δεν υπάρχει καμιά μορφή σωτηρίας αφού η ανθρώπινη βιολογία και ο θάνατος είναι τα αναπόδραστα πεπρωμένα που υποκινούν και διακινούν τα ανθρώπινα πάθη!

Τη συζήτηση θα πλαισιώσουν οι κ.κ.:

  • Γιώργος Μπανιώκος, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Θεατρολόγος – ΜΑ Φιλοσοφίας
  • Δημήτρης Τάρλοου, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του θεάτρου Πορεία
  • Έρι Κύργια, Δραματολόγος

Απόκτησε τη συνδρομή σου και δήλωσε συμμετοχή εδώ

* Τη συζήτηση μπορούν να παρακολουθήσουν αποκλειστικά οι συνδρομητές του Πορεία.
Αποκτώντας τη δική σας συνδρομή – ΜέλουςΦίλου ή Υποστηρικτή – γίνεστε κι εσείς μέρος του κύκλου του Πορεία, απολαμβάνοντας μοναδικά προνόμια και βιώνοντας ξεχωριστές εμπειρίες μαζί μας.

Θα ακολουθήσει κέρασμα στο φουαγιέ του θεάτρου και γνωριμία με τους καλλιτέχνες. Το κέρασμα είναι μια ευγενική χορηγία της VENICE Boutique Catering μέλος του ομίλου εταιρειών ΒΕΝΕΤΗ.