Νοέμβριος στο Netflix

Halloween ήταν και πέρασε! Η ξενόφερτη γιορτή, μας γέμισε τις οθόνες με horror και thriller σειρές και ταινίες. Το Netflix ειδικά, μας “σέρβιρε” με αρκετές δόσεις τρόμου! Έρχεται όμως ο Νοέμβριος, οπότε ας δούμε τι αξίζει να περιμένουμε να streamάρει αυτό τον μήνα…


House of Cards season 6 (Netflix Original):

Μετά το σάλο που προκλήθηκε με την απόλυση του πρωταγωνιστή Kevin Spacey, και το “πάγωμα” της σειράς μέχρι να βρεθεί η φόρμουλα για τη συνέχεια της, αποφασίστηκε φέτος να δούμε τον 6ο και τελευταίο κύκλο της σειράς με την Robin Wright να παίρνει τα ηνία. Με τον Frank Underwood, εκτός εικόνας πια (περιμένουμε να δούμε τον τρόπο με τον οποίο οι σεναριογράφοι θα σβήσουν τον Πρόεδρο της Αμερικής), η Claire Underwoodκ ακολουθεί πλήρως τον δικός της δρόμο, ως πρώτη γυναίκα πρόεδρος, αλλά αντιμετωπίζει τεράστιες απειλές γύρω από την προεδρία της.

Όλος ο τελευτάιος κύκλος θα είναι διαθέσιμος από τις 2/11.


The Other Side of the Wind (Netflix Film):

Μία ταινία του 2018 σκηνοθετημένη και γραμμένη (κατά ένα μέρος) από τον  Orson Welles. Και ναι ο εκλιπόντας σκηνοθετής, έφυγε από τη ζωή το 1985 σε ηλικία 70 ετών, όμως η μισοτελειωμένη του ταινία (τα γυρίσματα ξεκίνησαν το 1970 και ολοκληρώθηκαν το 1976) δεν προχωρήσε ποτέ για να προβληθεί. Την δουλειά ολοκλήρωσε το Netflix φέτος, και επιτέλους η ταινία είχε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 75ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας στις 31 Αυγούστου 2018. Είναι προγραμματισμένη να κυκλοφορήσει ταυτόχρονα θεατρικά και ηλεκτρονικά στις 2 Νοεμβρίου 2018.

Πρόκειται για μία σάτιρα, τόσο του κλασικού Hollywood  όσο και των πρωτοποριακών κινηματογραφιστών της δεκαετίας του 1970. Χρησιμοποιεί ένα ασυνήθιστο (για την εποχή της) ύφος mockumentary με ασπρόμαυρα αλλά και έγχρωμα πλάνα. Η ταινία ενσωμάτωσε επίσης μια ταινία μέσα σε μια ταινία που απηχεί το έργο του Michelangelo Antonioni.


Outlaw King (Netflix Film):

Αυτό το δράμα εποχής ακολουθεί τις μάχες του Robert the Bruce για τον απελευθερωτικό πόλεμο που διεξήγαγε κατά της Αγγλικής κατοχής της Σκωτίας. Με τους  Chris Pine, Aaron Taylor-Johnson, Florence Pugh, Billy Howle, Tony Curran, Callan Mulvey και τον Stephen Dillane. Όλο αυτό το cast, αλλά και το trailer που είδαμε, μας αφήνει να περιμένουμε ανυπομονησία της προβολή της.

Δείτε την από τις 09/11 στην πλατφόρμα του Netflix.


The Ballad of Buster Scruggs (Netflix Film):

Αμερικάνικό Western των αδερφών Coen, 6 ιστοριών με πρωταγωνιστές (μεταξύ άλλων) τους Tim Blake Nelson, Liam Neeson, James Franco, Zoe Kazan, Tyne Daly, και Tom Waits. Πραγματοποίησε πρεμιέρα στο 75ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας στις 31 Αυγούστου 2018, όπου και κέρδισε το βραβείο Golden Osella για το καλύτερο σενάριο. Κάθε ιστορία απεικονίζει μία διαφορετική εικόνα της άγριας δύσης.

Τι άλλο να πούμε εμείς, παρά μόνο ότι αξίζει να το σκεφτείτε σαν επιλογή για μία βραδιά ταινίας..

Από τις 16/11 θα υπάρχει στην ταινιοθήκη του Netflix.


Narcos: Mexico (Netflix Original):

Αφού είδαμε την πορεία του Pablo Escobar στο original Narcos, ώρα να μάθουμε και για τα cartel του Mexico..

Το Narcos: Mexico θα διερευνήσει την προέλευση του σύγχρονου πολέμου κατά των ναρκωτικών, επιστρέφοντας σε μια εποχή που η εμπορία στο Mexico ήταν μια χαλαρή και αποδιοργανωμένη συνομοσπονδία ανεξάρτητων καλλιεργητών.. Η σειρά θα καταγράψει την άνοδο του καρτέλ της Guadalajara στη δεκαετία του ’80, καθώς ο Félix Gallardo (Diego Luna) παίρνει το τιμόνι, ενοποιώντας τους εμπόρους με σκοπό να χτίσει μια αυτοκρατορία. Εμπόδιο του θα βρεθεί ο πράκτορας Kiki Camarena (Michael Peña), όταν θα μετακομίσει από την California στην Guadalajara, ώστε να αναλάβει νέο πόστο.

Με ένα πολύ δυνατό cast και γνώση από την δημιουργία του αρχικού Narcos, περιμένουμε από το Netflix, μία πολύ δυνατή πρώτη season.

Όλη η πρώτη season θα είναι διαθέσιμη από τις 16/11.


The Kominsky Method (Netflix Original):

Μία κωμωδία που βρίσκεται σε αυτή τη λίστα λόγω A) Πρωταγωνιστεί ο Michael Douglas, ώς καθηγητής ηθοποιίας στο Hollywood, μαζί με τον Alan Arkin και B) η παραγωγή είναι του Chuck Lorre που μας έχει δώσει τα Two and a Half Men και The Big Bang Theory, μεταξύ άλλων.

Και αυτή η σειρά θα είναι διαθέσιμη από τις 16/11.


1983 (Netflix Original):

Πολωνική παραγωγή, με ενδιαφέρον σενάριο. Σε μία Πολωνία, όπου μετά από μία τρομοκρατική επίθεση το 1983 έγινε στρατοκρατούμενο κράτος, το 2003 ο φοιτητής του δικαίου Kajetan Skowron και ο ντετέκτιβ Anatol Janów ξετυλίγουν μια τρομερή συνωμοσία που εκτείνεται μέχρι την ίδρυση της χώρας.

Πέρα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τι “ψάρια” μπορούν να πιάσουν και χώρες κοντά στην δική μας (με την ευχή να καταφέρει και μία Ελληνική παραγωγή να προβληθεί σε μία τέτοια πλατφόρμα).

Θα εμφανιστεί στο stream σας, στις 30/11.


Υπάρχουν και αρκετές άλλες αξιόλογες προτάσεις – πάντα μιλώντας για παραγωγές και συμπαραγωγές του Netflix – αυτό τον μήνα. Ενδιαφέροντα ακούγονται και τα Baby – Ιταλική Παραγωγής (30/11), Tiempo compartido – Ισπανικής Παραγωγής (30/11), Warrior Δανικής Παραγωγής(13/11).

Χρόνο να έχετε…και πατατάκια.. πολλά πατατάκια…

Καλές προβολές λοιπόν!