Ας χαζέψουμε το σπίτι της Αγκάθα Κρίστι

Η Αγγλίδα Αγκάθα Κρίστι γεννημένη το 1890 στο Τορκί του Ντεβόν θεωρείται σήμερα ως “Η βασίλισσα του Εγκλήματος” μια από τις πιο σπουδαίες συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων. Στη συγγραφική της πορεία και μέσω των βιβλίων της κατάφερε ακόμα και να ξεσκεπάσει εγκλήματα και να σώσει κόσμο.

Από το 1938 με τον δεύτερο σύζυγό της Μαξ Μαλόουαν αγόρασαν το σπίτι Greenway Estate στο River Dart του Devon κοντά στο Galmpton. Το “ειδυλλιακό” σπίτι, όπως χαρακτηρίστηκε, με τους τεράστιους κήπους και τη μαγευτική θέα. Έζησαν εκεί μέχρι τους θανάτους τους το 1976, τον θάνατο της Κρίστι και το 1978 του συζύγου της. Έπειτα η κόρη της Christie Rosalind Hicks και ο σύζυγός της Anthony έζησαν στο σπίτι από το 1968 μέχρι το θάνατο του Rosalind το 2004. Τέλος, οι εκτάσεις αποκτήθηκαν από το National Trust και σήμερα είναι ανοιχτές οι πόρτες για το κοινό. Οι κήποι και τα πάρκα είναι εγγεγραμμένα στο Εθνικό Μητρώο Ιστορικών Πάρκων και Κήπων. Οι μεγάλοι κήποι του ποταμού περιέχουν φυτά από το νότιο ημισφαίριο.

Ας χαζέψουμε λοιπόν το σπίτι στο οποίο η Αγκάθα Κρίστι έγραψε μυθιστορήματα και σε αρκετά από αυτά χρησιμοποίησε το σπίτι αυτό ως έμπνευσή της.

Πληροφορίες από wikipedia