Έξι χριστουγεννιάτικες λογοτεχνικές φράσεις διάσημων συγγραφέων

Έρνεστ Χέμινγουεϊ “Αν δε γίνεις ο Βαλεντίνος μου, θα κρεμαστώ στο Χριστουγενιάτικο δέντρο σου!”

Κάρολος Ντίκενς “Πάντα είχα την αίσθηση ότι όταν πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, πλησιάζουν όμορφες στιγμές, καλοσύνη, συγχώρεση, φιλανθρωπία. Είναι η μόνη στιγμή που ξέρω, στο μακροσκελές ημερολόγιο του χρόνου, όπου άνδρες και γυναίκες με μια θέληση ανοίγουν τις σφραγισμένες τους καρδιές ελεύθερα και αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους γύρω τους ως συνοδοιπόρους ως τον θάνατο και όχι σαν παράσιτα προσκολλημένα στις ζωές τους..”

Λουίζα Μέι Άλκοτ “Τίποτε δε σάλευε στο χώρο, καθώς οι σελίδες γυρνούσαν απαλά και η χειμωνιάτικη λιακάδα αντανακλούσε στα φωτεινά και σοβαρά πρόσωπα με μια χριστουγεννιάτικη ευχή.”

Στήβεν Κινγκ “Τα Χριστούγεννα είναι τόσο ανέμελη και χαλαρωτική εποχή και αυτό είναι ένα από τα πράγματα που αγαπώ σε αυτά.”

Αγκάθα Κρίστι “Οικογένειες που έχουν διαλυθεί αυτήν την εποχή σμίγουν πάλι. Υπό αυτές τις συνθήκες, φίλε μου, θα πρέπει να παραδεχθείς ότι υπάρχει μεγάλη ένταση. Αφού άνθρωποι που δε νιώθουν φιλικά μεταξύ τους, συναντιούνται και υποβάλλουν τον εαυτό τους σε μεγάλη πίεση για να φαίνονται φιλικοί! Υπάρχει στα Χριστούγεννα μεγάλη υποκρισία” (…)

Τρούμαν Καπότε “Φυσικά και υπάρχει Άγιος Βασίλης. Απλά ένας μόνος του δεν μπορεί να κάνει αυτό που ο Άγιος Βασίλης πρέπει να κάνει. Για αυτό ο Κύριος καταμέρισε αυτή τη δουλειά σε όλους μας. Γι’ αυτό και όλοι μας είμαστε ο Άγιος Βασίλης. Είμαι εγώ. Είσαι κι εσύ”.

Πληροφορίες από goodreads.com