Μανώλης Ρασούλης.. Πως θα ναι εκεί ψηλά

Με μιαν ανάμνηση μένουμε πίσω και την κρατάμε ζωντανή όπως της αξίζει..

Στα μάτια μου, τα αυτιά και το μυαλό μου ο Μανώλης Ρασούλης είναι εκεί ψηλά και τραγουδά με τους φίλους από τα παλιά. Με μια κιθάρα κι ένα γλυκόπιοτο κρασί αράζει με το Νίκο Παπάζογλου, το Μάνο  Λοΐζο, το Δημήτρη Μητροπάνο και τον Αντώνη Βαρδή, σιγοτραγουδάνε αιώνια, κάνοντας αυτό που γέμιζε την ψυχή τους και ανάλαφρα πέρασαν και στη δική μας..

Μουσικά θα σας ταξιδέψω σήμερα σε μια συναυλία στη Γη των Αγγέλων και ας είναι αυτά τα τραγούδια κομμάτι των δικών σας αναμνήσεων..

Μανώλης Ρασούλης- Νίκος Παπάζογλου

Μανώλης Ρασούλης- Μάνος  Λοΐζος

“Στα σκουπίδια της δισκογραφικής εταιρείας «Κολούμπια» βρέθηκε ανάμεσα στις ταινίες με ηχογραφήσεις και μια μπομπίνα με τραγούδια του Μάνου Λοϊζου σε ποίηση Ναζίμ Χικμέτ ,που τραγούδησα εγώ, σχεδόν πριν 30 χρόνια, σε μια συμπαθή δοκιμαστική προσπάθεια. Θα χάνονταν αν δεν τα έβρισκε ένας φίλος. Φανερώνει πόσο ήθελε ο Μάνος να τα πω εγώ αυτά τα τραγούδια, άλλωστε ακούγεται και ο ίδιος να με συμβουλεύει, να με ενθαρρύνει, να συμπληρώνει. Είναι ένα σπουδαίο ντοκουμέντο. Βάζω να ακούσουμε εκείνο το τραγούδι που δεν υπάρχει στο επίσημο CD αυτής της δουλειάς με τη φωνή του Μάνου που ήταν απλώς οδηγός για μένα και θα χάνονταν στη χωματερή αν δεν τα έβρισκε ο Βαγγέλης. Όταν τα άκουσα συγκινήθηκα, και φυσικό ήταν. Αν και εκτός εποχής, έχουν μια διαχρονικότητα και μια σπάνια ποιότητα απ’ όλες τις απόψεις. Αυτή είναι η άποψη μου. Ακούστε και σχηματίστε τη δική σας γνώμη.”

Μανώλης Ρασούλης(28/9/1945-5/3/2011)

Μανώλης Ρασούλης- Δημήτρης Μητροπάνος

Μανώλης Ρασούλης- Αντώνης Βαρδής

Ο Μανώλης Ρασούλης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης στις 28 Σεπτεμβρίου του 1945 και ήταν Έλληνας συγγραφέας, τραγουδιστής, συνθέτης, και δημοσιογράφος, ιδιαίτερα γνωστός και για τους στίχους που έχει γράψει για αρκετά τραγούδια.

Στίχους του έχουν μελοποιήσει, μεταξύ άλλων, οι Μάνος Λοΐζος, Σταύρος Κουγιουμτζής, Νίκος Ξυδάκης, Πέτρος Βαγιόπουλος, Σωκράτης Μάλαμας, Γιώργος Χατζηνάσιος και Χρήστος Νικολόπουλος. Έχει μία κόρη, τη Ναταλία Ρασούλη (μουσικό και τραγουδίστρια) που συνεργάστηκαν σε συναυλίες και στη δισκογραφία.

Απεβίωσε από έμφραγμα σε ηλικία 65 ετών στην Θεσσαλονίκη, στις 5 Μαρτίου του 2011 και βρέθηκε νεκρός στις 13 Μαρτίου.

Πηγές: Βικιπαιδεία, YouTube