Οι “μυστηριώδεις” πτυχές πέντε διάσημων συγγραφέων

Ανεξάρτητα από το πόσα βιβλία έχουν γράψει, το πόσα βραβεία έχουν πάρει και το πόσο τους αγαπάμε, οι παρακάτω συγγραφείς είχαν τις δικές τους μοναδικές, παράξενες και μυστηριώδεις συνήθειες…Ο κόσμος μας είναι τυχερός που κληρονόμησε τα έργα τους, αλλά η ζωή τους είχε πτυχές…αξιομνημόνευτες.

Mark Twain: ο εφευρέτης

Εκτός από τη συγγραφή ο Τουέιν είχε εργαστεί και ως δημοσιογράφος και ερευνητής αλλά το πλέον εντυπωσιακό: Ήταν αναγνωρισμένος εφευρέτης. Η εφεύρεση που του απέφερε 50,000 δολλάρια ήταν λωρίδες αυτοκόλλητες που τοποθετούνταν σε μια σελίδα και βρέχοντας τη μια όψη τους μπορούσε να κοπεί το απόκομμα που ο αναγνώστης ήθελε για τη συλλογή του. (συλλογές που την εποχή εκείνη ήταν κάτι διαδεδομένο). Η άλλη του μεγάλη εφεύρεση ήταν ένας ιμάντας με ένα κούμπωμα, όπου τοποθετούνταν στα ρούχα και τα κρατούσε τεντωμένα, ώστε να μη χαλαρώνουν. Η εξέλιξη αυτής της εφεύρεσης θεωρείται η τιράντα του σουτιέν.

Philip K. Dick: ο οραματιστής

Όποιος διαβάζει Ντικ μπορεί να αντιληφθεί ότι επρόκειτο για ένα ασυνήθιστο μυαλό. Όπως φαίνεται και από μερικά έργα του και σύμφωνα με τον ίδιο, η ζωή του διακατεχόταν από οράματα. Στις 20 Φεβρουαρίου του 1974 ο Ντικ ανέκαμψε από μια χειρουργική επέμβαση και περίμενε να του φέρουν τα φάρμακα του. Ο άνθρωπος που τα έφερε φορούσε ένα κολιέ. Αυτό λοιπόν το κολιέ εξέπεμψε στον συγγραφέα ροζ λείζερ και από τότε μια παρουσία (γυναικεία μορφή κατά τον ίδιο) μπήκε στη ζωή του. Αυτή η παρουσία τον ενέπνεε από να γράφει σπουδαία έργα έως και να τρώει πιο υγιεινά. Ο συγγραφέας δεν συμφωνούσε με τη θεωρία που ήθελε την γνωριμία του με τον κούριερ να την ακολούθησε μια επιληπτική κρίση, αλλά έκανε τις δικές του υποθέσεις. Ίσως να έλαβε μηνύματα από τον Θεό ή από τους εξωγήινους, ή ακόμα η οντότητα αυτή που τον ενέπνεε να ήταν το πνεύμα ενός αρχαίου Έλληνα, του Ασκέπιου. Εν κατακλείδι, η οντότητα αυτή μια μέρα τον προειδοποίησε ότι ο γιος του έπασχε από μια εκ γενετής ασθένεια που οι γιατροί δεν είχαν αντιληφθεί. Σοκαρισμένος, πήρε το παιδί του κι έσπευσε στο νοσοκομείο. Η οντότητα είχε δίκιο. Οι γιατροί έσωσαν το παιδί χάρη σε μια ροζ δέσμη λέιζερ!

Agatha Christie: η δεινή λύτης μυστηρίων

Με το μυθιστόρημά της το 1961, The Pale Horse, η Αγκάθα Κρίστι σώζει ζωές τρεις φορές. Τρία περιστατικά, που ανακαλύφθηκε ότι τα θύματα, μεταξύ των οποίων κι ένα βρέφος, είχαν δηλητηριαστεί από θειϊκό Θάλλιο, σώθηκαν, όταν άνθρωποι του γύρω περιβάλλοντος τους είχαν προσφάτως διαβάσει το βιβλίο και τα συμπτώματα έμοιαζαν μεταξύ τους! Δείτε λεπτομέρειες για τα τρία περιστατικά στο άρθρο μας: “Τρεις αληθινές περιπτώσεις μυστηρίου που εξιχνιάσθηκαν χάρη στο μυθιστόρημα θρίλερ της Αγκάθα Κρίστι!”

Bram Stoker: ο συνωμοσιολόγος

Ο Ιρλανδός συγγραφέας του Δράκουλα και όχι μόνο ήταν άκρως πεπεισμένος ότι η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν άντρας. Συγκεκριμένα, είχε σφοδρή πεποίθηση ότι η Βασίλισσα πέθανε στην παιδική της ηλικία στο ύπαιθρο κι επειδή οι συνοδοί της δεν τόλμησαν να το ανακοινώσουν στην οικογένειά της, την αντικατέστησαν με ένα νεαρό αγόρι που υπέστη μια μεταμόρφωση με ανάλογη ενδυμασία και βαρύ μακιγιάζ. Μια πίστη του που ενδυνάμωνε με τις φήμες ότι το νεκρό σώμα της βασίλισσας βρέθηκε κάποια στιγμή τον 19ο αιώνα. Μια πίστη που την εκφράζει στο βιβλίο του Famous Imposters (1910)

Virginia Woolf: Η ειρηνίστρια

Είναι ευρέως γνωστό ότι η συγγραφέας καταδιωκόταν στη ζωή της από βαριά κατάθλιψη, της οποίας βελτίωση δεν είδε ποτέ και ήταν πολύ απογοητευμένη για αυτό. Οι γιατροί είχαν φτάσει στο σημείο να της βγάλουν δόντια για να θεραπεύσουν τη μόλυνση. Πάραυτα η Γουλφ ήταν ένα φιλήσυχο πνεύμα και δε δίστασε να κάνει τις φιλειρηνικές τις απόψεις γνωστές εμπράκτως. Μαζί με πέντε φίλους μεταμφιέστηκαν σε πρίγκιπες της Αβησσυνίας και κατέφτασαν στο θωρηκτό του Βρετανικού Βασιλικού Στόλου, το θωρηκτό HMS Dreadnought, με σατιρικές διαθέσεις. Ο Βρετανικός Τύπος λίγες μέρες αργότερα αποκαλύπτει σοκαρισμένος την υπόθεση!

Πληροφορίες από: grunge.com και listverse.com