Οκτώ διάσημοι συγγραφείς που έγραφαν…όρθιοι!

Η δημιουργικότητα δεν έχει όρια! Συνήθεια συγγραφέων να δημιουργούν όρθιοι σε ψηλά γραφεία!

Ernest Hemingway

“Στεκόταν πατώντας στα μεγάλα του ελαφριά παπούτσια με τη γραφομηχανή και το όρθιο γραφείο του στο ύψος του θώρακά του, αλλάζοντας θέση μόνο μεταβιβάζοντας το βάρος από το ένα πόδι στο άλλο” (George Plimpton)

Friedrich Nietzsche

“Γράφω αυτό στο όρθιο γραφείο μου, που είναι απέναντι από το παράθυρο, το οποίο μου προσφέρει ευχάριστη θέα με δέντρα και με ηλιολουσμένους λόφους. Ένα γοητευτικό φυσικό τοπίο” Σε γράμμα στην αδερφή του.

 

Charles Dickens

“Βιβλία παντού, μέχρι το ταβάνι και από το ταβάνι μέχρι το πάτωμα. Ένα όρθιο γραφείο και κάθε είδους σκαμπό.” (Ένας επισκέπτης του)

Soren Kirkegaard

“Το επιβλητικό σπίτι του Kierkegaard είχε πολλά δωμάτια. Σε καθένα από αυτά υπήρχε κι ένα όρθιο γραφείο για να σημειώνει τις σκέψεις του σε όποιο δωμάτιο κι αν βρισκόταν” ( Svetlana Boym)

Lewis Carroll

“Στο όρθιο γραφείο που πάντοτε χρησιμοποιούσε όταν έγραφε, κατάφερε να δώσει ζωή στο άψυχο χαρτί που βρισκόταν μπροστά του.”(Biographer Morton N. Cohen)

 

Virginia Woolf

“Έγραφε σε ένα όρθιο γραφείο , το οποίο ήταν τόσο ψηλό με κεκλιμένη κορυφή, ώστε να γράφει μόνο όρθια.” (Quentin Bell)

Philip Roth

“O Roth ξυπνά νωρίς και εφτά μέρες την εβδομάδα περπατά 50 μέτρα σε ένα στούντιο δύο δωματίων Το μπροστινό δωμάτιο έχει ένα τζάκι, ένα γραφείο κι έναν υπολογιστή σε τέτοια διάταξη, όπου μπορεί να γράψει όρθιος. Ο καλύτερος τρόπος να διατηρήσει μια κακή πλάτη.” (David Remnick, The New Yorker)

 

Stan Lee

“Always wrote standing up — good for the figure —  and always faced the sun — good for the suntan!”

 

Πληροφορίες από writingcooperative.com