Πέντε πίνακες ζωγραφικής θρυλικών συγγραφέων.

Πέντε σπουδαίοι λογοτέχνες που ζωγράφισαν. Παρά το γεγονός του ότι είναι γνωστοί για τα γραπτά τους, είναι μια ευκαιρία να τους γνωρίσουμε και ως ζωγράφους.

 

Έρμαν Έσσε

Ο  μεγάλος Γερμανός λογοτέχνης (1877-1962) που έγραψε τον Λύκο της Στέπας το Ντέμιαν, το Σιντάρτα και τιμήθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1946. Ο πίνακας χρονολογείται περίπου το 1933 και η έμπνευσή του στη ζωγραφική ξεκίνησε μετά τον παγκόσμιο πόλεμο, σε συνδυασμό με τη διάλυση του γάμου του. Μεγάλη του έμπνευση επίσης ήταν η Ελβετία (Ticino). Ήταν αυτοδίδακτος και του άρεσε να ζωγραφίζει τοπία.

 

 

Τσαρλς Μπουκόφσκι

Ο Αμερικανός ποιητής και συγγραφέας (1920-1994), που υπήρξε μεγάλη επιρροή στους νεότερούς του, άρχισε να ζωγραφίζει μετά τις σπουδές του, όπου μέρος τους ήταν και οι τέχνες πέραν της λογοτεχνίας και της δημοσιογραφίας. Ζωγράφισε πάνω από χίλιους πίνακες! Ο παρακάτω πίνακας απεικονίζει ένα πουλί πίσω από συρματόπλεγμα.

 

 

Χένρι Μίλλερ

Ο Αμερικανός λογοτέχνης (1891-1980) είχε ασχοληθεί και με τη ζωγραφική ευρέως. Η Eve McClure, μια από τις πέντε συζύγους του ήταν επίσης ζωγράφος. Παρόλο που πολλές φορές είχαν απορριφθεί τα έργα του, αυτό δεν τον εμπόδισε να ζωγραφίσει πάρα πολλούς πίνακες. Στον παρακάτω πίνακα απεικονίζεται ο Ποσειδώνας στο Ζυγό.

 

 

Ε.Ε. Κάμινγκς

Ο Αμερικανός ζωγράφος, δοκιμιογράφος, μυθιστοριογράφος και θεατρικός συγγραφέας (1894-1962) με την εφευρετικότητα που τον διακατείχε, ζωγράφιζε πολύ και περισσότερο έκλινε στην αφηρημένη θεματολογία και κυρίως στο γυμνό, στα πορτρέτα και τη νεκρή φύση. Παρακάτω βλέπουμε το όρος Chocorua, στα Λευκά όρη (Νιου Χαμσάιρ). Επίσης, ο πίνακας της εικόνας του άρθρου είναι του ιδίου, όπου απεικονίζεται ένας καταρράκτης.

 

 

Τενεσί Ουίλιαμς

Ο Αμερικανός συγγραφέας (1911-1983) του Γυάλινου Κόσμου και του Λεωφορείον ο Πόθος, άρχισε να ζωγραφίζει στα ώριμα χρόνια της ζωής του, όταν ήθελε να αναθερμάνει τη δόξα του. Ο παρακάτω πίνακας, που τον ονόμασε Midnight Show απεικονίζει έναν γυμνό περφόρμερ πάνω στη σκηνή.

 

 

 

Πηγές: abebooks.com / wikipedia