Τί τρομοκρατεί τον βασιλιά του τρόμου Stephen King

Ο Stephen King, ένας από τους πιο σπουδαίους και πολυγραφείς συγγραφείς τρόμου των καιρών μας, έχει γράψει πάνω από 260 βιβλία κι έχει πουλήσει πάνω από 350 εκατομμύρια αντίτυπα στον κόσμο και συνεχίζει να το κάνει. Θα έλεγε κανείς ότι είναι συμβιβασμένος με την ιδέα του τρόμου και μυστηρίων καταστάσεων, αλλά διαβάζοντας παρακάτω διαπιστώνει κανείς, ότι ούτε ο βασιλιάς του τρόμου δεν τον έχει αποδεχτεί απόλυτα.

Η λεγόμενη triskaidekaphobia (τρισκαιδεκαφοβία) είναι ονομασία μιας φοβίας που στην Αμερική τουλάχιστον τρομοκρατεί περίπου το 10% του πληθυσμού. Είναι ο τρόμος που προκαλεί ο αριθμός 13. Οι λεγόμενοι για εμάς, προληπτικοί, αλλά σε παθολογικό βαθμό. Ο συγγραφέας λοιπόν του Misery, The Shining, It, Carrie και πολλών άλλων σπουδαίων τρομακτικών ιστοριών φοβάται πολύ το νούμερο 13.

Ο King λοιπόν, φοβούμενος τον αριθμό 13 δεν κλείνει ένα βιβλίο αν η σελίδα του είναι αριθμός πολλαπλάσιος του 13, ενώ δε σταματά να περπατά αν έχει διανύσει ακριβώς 13 βήματα. Το 1984, ήταν η χρονιά που ο συγγραφέας ήταν παντρεμένος για 13 χρόνια, είχε μια 13χρονη κόρη και είχε εκδώσει ως τότε 13 βιβλία! Ήταν κάτι που τον ανησυχούσε όλο το έτος.

Άξιον απορίας λοιπόν, πώς ένας συγγραφέας σαν τον King, που έχει επινοήσει τόσες ανατριχιαστικές ιστορίες, έχει φοβία με τον αριθμό 13; Μήπως… ο φόβος δεν έχει λογική;

 

Πληροφορίες από: http://listverse.com