Τα αγαπημένα βιβλία διάσημων συγγραφέων. Μέρος πρώτο

Είναι πάντα εντυπωσιακό να μαθαίνουμε για έναν συγγραφέα που εκτιμούμε κι έχουμε παρασυρθεί διαβάζοντας τα έργα του, ποια είναι τα βιβλία εκείνα που έκαναν αυτόν να νιώσει όπως κι εμείς! Παρακάτω ακολουθούν πέντε μεγάλα ονόματα και οι λογοτεχνικές τους προτιμήσεις! Έπεται και δεύτερο μέρος…

 

ERNEST HEMINGWAY

Ο Χέμινγουεη πίστευε ότι δεν υπάρχει πιο πιστός φίλος από ένα βιβλίο. Χαρακτηριστικά έλεγε “Θα προτιμούσα να διάβαζα για πρώτη φορά ξανά αυτά τα βιβλία παρά να είχα έναν μισθό ενός εκατομμυρίου δολαρίων“. Η λίστα των βιβλίων που αναφερόταν περιείχε μεταξύ άλλων και τα εξής: Άννα Καρένινα, Ανεμοδαρμένα ύψη, Μαντάμ Μποβαρύ, Πόλεμος και Ειρήνη, Αδερφοί Καραμαζώφ.

GILLIAN FLYNN

Η συγγραφέας αστυνομικών ψυχολογικών θρίλερ με πολύ γνωστά της δημιουργήματα τα βιβλία: “Το κορίτσι που εξαφανίστηκε” και του “Αιχμηρά Αντικείμενα” αναφέρει δύο βιβλία που αφού τα διαβάσει κανείς είναι βέβαιο ότι θα αισθανθεί καλύτερα. Αυτά είναι το “Δέκα μικροί νέγροι” της Αγκάθα Κρίστι και το “Τραγούδι του εκτελεστή” του Νόρμαν Μέιλερ.

 

SAMUEL BECKETT

Ο Νομπελίστας συγγραφέας και δημιουργός του βιβλίου “Περιμένοντας τον Γκοντό” Σε επιστολές του συγγραφέα που εκδόθηκαν το 2011 αναφέρει ότι το βιβλίο “Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες” του Ιουλίου Βερν είναι μια “ζωντανή ουσία”, καθώς επίσης αναφέρει ότι την τέταρτη φορά που ξαναδιάβασε το “Έφη Μπριστ” του  Φοντάν Τεοντόρ, του προκάλεσε “τα ίδια παλιά δάκρυα στα ίδια παλιά μέρη”…

 

J.K. ROWLING

Ένα από τα βιβλία τα οποία θαυμάζει η συγγραφέας του Χάρι Πότερ είναι το Έμμα της Τζέιν Όστεν. Θαυμάστρια και της συγγραφέα Όστεν, αναφέρει ότι η γραφή της είναι τόσο ιδιαίτερη και διακριτική, που σε οδηγεί σε ένα τέλος με εντυπωσιακή και φαντασμαγορική δράση, αλλά χωρίς να φαίνεται “το πυροτέχνημα” στις λέξεις της.

 

JOHN STEINBECK

Δημιουργήματά του “Τα Σταφύλια της οργής” και “Ανατολικά της Εδέμ”. Στα νεανικά του χρόνια θαύμαζε το βιβλίο “Ο θάνατος του Αρθούρου” του Μάλορι Τόμας, όπου περιγράφονται ιστορίες ιπποτών, όπως του Λάνσελοτ και του Αρθούρου και χαρίστηκε στο συγγραφέα ως δώρο όταν αυτός ήταν 9 ετών. Αργότερα θαύμασε το “Winesburg, Ohio” του Sherwood Anderson.

 

Πληροφορίες από mentalfloss.com