Τρεις αληθινές περιπτώσεις μυστηρίου που εξιχνιάσθηκαν χάρη στο μυθιστόρημα θρίλερ της Αγκάθα Κρίστι!

Οι μυστηριώδεις φόνοι που προκαλούσε με τη φαντασία της η Αγκάθα Κρίστι είναι σίγουρα τροφή για το μυαλό και τις αισθήσεις των αναγνωστών της. Με τον τρόπο που έγραφε τα μυθιστορήματα της, το κοινό μένει σε αγωνία και περιμένει με ανυπομονησία την κάθαρση και την τιμωρία του δολοφόνου, τοποθετεί κάθε ήρωα του βιβλίου στη θέση του ενόχου και ταυτόχρονα ψάχνει στοιχεία που τον αθωώνουν για να πάει στον επόμενο. Λογικό είναι να μπαίνει ο αναγνώστης στη θέση του ντετέκτιβ και να ψάχνει τη λύση, ιντριγκάροντας τον εγκέφαλο να σκεφτεται παραπάνω και να αναζητά κάθε πιθανό σενάριο ως λύτρωση.

Το αξιοσημείωτο όμως στην περίπτωση της αγαπημένης συγγραφέως, είναι πως ένα από τα έργα της υπήρξε ο λόγος για να λυθούν μυστήρια και φόνοι σε τρεις περιπτώσεις, στην πραγματική ζωή. Ο λόγος για το βιβλίο της The Pale Horse” (“Φόνοι υπό εχεμύθειαν”) που εκδόθηκε το 1961. Στο συγκεκριμένο μυθιστόρημα ο δολοφόνος χρησιμοποιεί θειϊκό θάλλιο, ένα δυσάρεστο δηλητήριο που προκαλεί δυσκολία στην αναπνοή, ανεπιθύμητη ομιλία, λιποθυμία, απώλεια μαλλιών και στη συνέχεια θάνατο. Παρακάτω ακολουθούν τρεις αληθινές  περιπτώσεις που αναγνώστες του βιβλίου πρόλαβαν το θάνατο ανθρώπων γύρω τους, βάσει της αναγνώρισης χρήσης του δηλητηρίου που χρησιμοποίησε η Αγκάθα Κρίστι στο έργο της.

Στη Λατινική Αμερική το 1975, μια αναγνώστρια του βιβλίου καθώς το διάβαζε ανακάλυψε κοινά στοιχεία μεταξύ των θυμάτων του βιβλίου και κάποια περίεργα γεγονότα που συνέβαιναν στην υγεία μιας φίλης της. Γρήγορα κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο σύζυγος της φίλης της είχε στόχο τη δολοφονία της, καθώς της χορηγούσε δόσεις θειικού θαλλίου στην καθημερινότητα της. Η ζωή της τυχερής γυναίκας σώθηκε την τελευταία στιγμή!

Η επόμενη περίπτωση που το βιβλίο της Αγκάθα Κρίστι έδωσε τη λύση, συνέβη ένα χρόνο αργότερα, με μια νοσοκόμα στο Λονδίνο που νοιαζόταν πολύ για ένα εξαιρετικά άρρωστο βρέφος από το Κατάρ. Οι γιατροί δεν ήταν σίγουροι για το τι ακριβώς συνέβαινε με την υγεία του κοριτσιού, και η κατάσταση της επιδεινωνόταν συνεχώς. Εκείνο τον καιρό η νοσοκόμα έτυχε να διαβάζει το The Pale Horse” και άρχισε να κάνει μερικές συνδέσεις. Το 19 μηνών κορίτσι είχε υψηλή πίεση, δυσκολία στην αναπνοή, πρόβλημα στην ομιλία και έχανε τα μαλλιά της, όπως και τα θύματα της δολοφονίας στο βιβλίο. Όχι μόνο αυτό, αλλά γνώριζε από το βιβλίο ότι το θειικό θάλιο ήταν ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο φυτοφάρμακο στο Κατάρ και τη Μέση Ανατολή. Δεν άργησε να συνδέσει τα γεγονότα και αμέσως ενημέρωσε τους γιατρούς ωστε να το ερευνήσουν. Άμεσα διέγνωσαν πως στον οργανισμό του παιδιού υπήρχε το δηλητήριο 10 φορές περισσότερο από το ανεχτό και ξεκίνησαν εντατική θεραπεία. Το παιδί τέσσερις μήνες μετά έγινε καλά. Δείτε το σχετικό δημοσίευμα στον ξένο τύπο.

Τελευταία και σίγουρα δυνατή περίπτωση εξιχνίασης φόνων βάσει του The Pale Horse” το 1971, οι άνθρωποι στην πόλη Bovingdon έπεφταν αριστερά και δεξιά νεκροί από μια μυστηριώδη ασθένεια. Ωστόσο, όταν ένας γιατρός τελείωσε την ανάγνωση του βιβλίου της Αγκάθα Κρίστι, συνειδητοποίησε ότι το “ο ιός Bovingdon” δεν ήταν ασθένεια. Χάρη στις “ειδικευμένες” συμβουλές της συγγραφέως, ο γιατρός συνειδητοποίησε ότι υπήρχε ένας μανιακός δολοφόνος ελεύθερος. Η αστυνομία σύντομα συνέλαβε τον διαβόητο Graham Frederick Young, γνωστό για τις δολοφονίες όλων των συγγενών και συνεργατών του, με θειικό θάλλιο από χημικά πειράματα που δοκίμαζε για να τους βγάλει από τη μέση!


Για όλους εσάς που αγαπάτε το μυστήριο!

Σύνοψη βιβλίου “The Pale Horse”

Ένας καθολικός ιερέας – ο πρεσβύτερος Γκόρμαν – καλείται να εξομολογήσει μια ετοιμοθάνατη γυναίκα. Η γυναίκα πριν πεθάνει του αφηγείται μια τρομερή ιστορία φόνων και τον καλεί να επέμβει για να σταματήσει το κακό. Ο ιερέας βρίσκει την ιστορία της απίστευτη, παρ’ όλα αυτά αποφασίζει να κρατήσει σημειώσεις. Έτσι συντάσσει έναν κατάλογο με εννέα ονόματα. Κρύβει αυτό το σημείωμα, μα δεν προλαβαίνει να επιστρέψει σπίτι του, καθώς κάποιος άγνωστος που απ’ ότι φαίνεται τον παρακολουθούσε, προλαβαίνει να τον σκοτώσει μ’ ένα καίριο χτύπημα στο κεφάλι. Ο συγγραφέας Μαρκ Ήστερμπρουκ, φίλος της Αριάδνης Όλιβερ, βοηθά την αστυνομία στην επίλυση αυτού του μυστηρίου, καθώς γνωρίζει τα περισσότερα απ’ τα εννιά αυτά πρόσωπα, που οδηγούν στο πανδοχείο το «Χλωμό Άλογο»· ένα μέρος όπου συχνάζουν “πνευματιστές”, μέντιουμ, μάγισσες, αλλά και δολοφόνοι!


Το βιβλίο μπορείτε να το προμηθευτείτε από εδώ.

Πηγή: listverse.com, news.google.com, politeia.gr