Για 2η συνεχή χρονιά οι Γυναίκες του Παπαδιαμάντη στο θέατρο Χώρα.

Φόνισσα. Σκιάθος, στα τέλη του 1800 και Φραγκογιαννού. Μια γυναίκα που δεν άντεξε να “υπηρετεί” κι έγινε δολοφόνος, νομίζοντας ότι θα σώσει τις βασανισμένες από τη ζωή, υπόλοιπες γυναίκες. Ένα ψυχογράφημα. Μια επανάσταση για τη θέση της γυναίκας του τότε. (βλ. άρθρο του artigo ‘Η φόνισσα”).

Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης. Ένας εν δυνάμει ψυχολόγος ή εγκληματολόγος ή μήπως.. ένας εν δυνάμει δολοφόνος; Ή τίποτα από τα δύο, παρά μόνο ένας αψεγάδιαστος συγγραφέας..

Νένα Μεντή. Η ηθοποιός. Την έχουμε δει στον μονόλογο της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου και κατείχε την σκηνή σαν να βλέπαμε δεκαπέντε άτομα να κινούνται στο χώρο. Γέμισε με την έκφραση της και το ταλέντο της, με την ενέργειά της και την άριστη ερμηνεία της, όλο το θέατρο. Οι καλύτερες των εντυπώσεων για όσους είδαν και τις Γυναίκες την πρώτη χρονιά.

Γυναίκες. Ηρωίδες που πλαισιώνουν την Φραγκογιαννού. ΄Ερση Μαλικένζου, Ευγενία Δημητροπούλου, Χριστιάννα Ματζουράνη, Μαριάννα Τουντασάκη, Έφη Σακελλαρίου. Αξιόλογες ηθοποιοί, μία προς μια. Μας παρουσιάζουν τη διαδρομή των γυναικών που ενσαρκώνουν, πλαισιώνουν την Φραγκογιαννού και παρακολουθούμε τις ζωές τους, τον αγώνα τους, τη χαρά τους και τη λύπη τους.

Το θέμα. Ένα συνονθύλευμα αποσπασμάτων του Παπαδιαμάντη, δεμένων μεταξύ τους στη σκηνή, πάνω στην οποία σκιαγραφούνται τα πορτραίτα διαφορετικών γυναικών της εποχής και του νησιού.

Θέατρο Χώρα. Κυψέλη. Η περιοχή των θεάτρων! Εμείς θα είμαστε εκεί από τους πρώτους, γιατί μας αρέσουν όλα τα παραπάνω. Θα πάμε, και όταν επιστρέψουμε θα σας διηγηθούμε την εμπειρία μας!

Πρεμιέρα: 11 Οκτωβρίου 2018
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Πέμπτη στις 20:00, Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 19:00
Διάρκεια: 90’ (χωρίς διάλειμμα)
Εισιτήρια: Κανονικό: 17 €, 15 € (Εξώστης)
Μειωμένο: 13 € (Έως 18 ετών, φοιτητές και άνω των 65 ετών)
Ανέργων: 10 €
Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Νένα Μεντή, ΄Ερση Μαλικένζου, Ευγενία Δημητροπούλου, Χριστιάννα Ματζουράνη, Μαριάννα Τουντασάκη, Έφη Σακελλαρίου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:Κείμενο- σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας
Σκηνικά – Κοστούμια: Αναστασία Αρσένη
Φώτα: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Μουσική επιμέλεια: Παναγιώτης Αυγερινός
Φωτογραφίες: Μαριλένα Αναστασιάδου

Οι πληροφορίες για το πρόγραμμα των παραστάσεων και για τα εισιτήρια βασίζονται στην επίσημη ιστοσελίδα του θεάτρου Χώρα. (choratheatro.gr.)