Πέντε ονειρεμένες παραλίες της Ηλείας

Η Ηλεία της Πελοποννήσου είναι μια τεράστια παραλία! Αν αποφασίσατε λοιπόν να κάνετε φέτος τον γύρο της Πελοποννήσου ή να επισκεφθείτε ένα μέρος που δεν είναι πολυδιαφημισμένο -ευτυχώς!- είναι ευκαιρία να επισκεφθείτε τα μέρη αυτά. Είτε σε ξενοδοχείο, είτε σε κάμπινγκ, είτε σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, η φύση θα σας αποζημιώσει και θα κάνετε διακοπές που θα σας μείνουν αξέχαστες!

Αρκούδι.

Περίπου 13 χλμ. από την Κυλλήνη, σαν ένα μικρό νησάκι, ο οικισμός του Αρκουδίου είναι αμφιθεατρικός και καταλήγει στην παραλία. Για ρομαντικά ηλιοβασιλέματα, όμορφα στέκει ο βράχος στο τέρμα της αμμουδιάς από όπου μπορείτε να κάνετε και τις βουτιές σας! Αμμουδιά από τη μία και βράχος από την άλλη. Ταβέρνες και ξενοδοχεία για όλα τα γούστα και καλές διακοπές! 

Γλύφα.

Περίπου 4 χλμ. από το Αρκούδι. Εδώ τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Η απεραντοσύνη της παραλίας ξεκινά πάλι από μερικά βραχάκια και φτάνει μέχρι εκεί που βλέπει το ανθρώπινο μάτι. Χρυσαφένια αμμουδιά με πράσινο φόντο από πίσω. Για τους πιο χαλαρούς που θέλουν να απολαύσουν μια ήσυχη παραλία, λίγα βήματα από τον κόσμο και θα χαθείτε εσείς, η παρέα σας, η θάλασσα και ο ήλιος – ‘η το φεγγάρι! 

Θίνες.

Η παραλία του Βαρθολομιού. Περίπου τρία χλμ. από αυτό και μια επίσης απέραντη αμμουδερή παραλία σας περιμένει να την απολαύσετε. Αν κοιτάξετε αριστερά σας η αμμουδιά δεν τελειώνει. Αν κοιτάξετε δεξιά πάλι η παραλία δεν τελειώνει! Απολαύστε τον καφέ σας, ή φάτε το ψαράκι σας πάνω στο κύμα, παρέα με κόσμο ή απομακρυνθείτε λίγα βήματα και γίνετε ένα με τη φύση. Από πίσω σας πευκόδασος και αμμόλοφοι! Αν βρεθείτε εκεί μην αμελήσετε να πλησιάσετε τη θάλασσα εκεί που σκάει το κύμα και να συλλέξετε τις πιο όμορφες μικρές πέτρες κάθε χρώματος! 

Λουτρά Κυλλήνης. 

Σε αυτήν την παραλία εκτός από το πολυτελές ξενοδοχείο που την κόβει στη μέση είναι η απόλυτη ηρεμία και η… απόλυτη παραλία! Χρυσή άμμος, λίγο μετά τα ιαματικά λουτρά της Κυλλήνης και πλατιά αμμουδιά. Ρηχά νερά και διττή απόλαυση: Αν πετύχετε τη θάλασσα σε μέρα που είναι ήρεμη θα αισθανθείτε ότι δεν πατάτε ελληνικό έδαφος! Αν πάλι την πετύχετε ανήσυχη θα περάσετε τέλεια παλεύοντας με τα κύματα!

Κουρούτα. 

Η Κουρούτα είναι η παραλία της Αμαλιάδος. Την αφήσαμε για το τέλος αφού είναι μια από τις πιο γνωστές παραλίες του Νομού. Για εσάς που σας αρέσει ο πολύς κόσμος και βρεθείτε σε αυτά τα μέρη, μάθατε μόλις τώρα που θα κάνετε το μπάνιο σας! Πολλά μπαράκια, μουσικές, ταβέρνες και πολύς μα πολύς κόσμος! 

Αν βρεθείτε σε εκείνα τα μέρη απολαύστε τη θάλασσα, τον ήλιο και την άμμο και αφήστε τη ματιά σας να ταξιδέψει ως το τέλος της.. παραλίας!

Καλές Διακοπές!